divendres, 12 d’abril del 2024

La bassa en marxa i les primeres maduixes

 Bon dia!

Tal i com us vam comentar fa pràcticament un mes, el cap de setmana passat es va impartir a la nostra finca la primera part del curs de revestiments naturals amb calç. En aquesta primera part hem après a treballar la calç hidràulica. Per tal de practicar les diferents tècniques, vam aprofitar per impermeabilitzar la bassa de reg que tenim a la finca. Aquí en teniu algunes imatges:



Vam començar amb un esquerdejat amb un morter de calç i sorra gruixuda. Sobre l'esquerdejat vam revestir amb una capa de morter de calç amb sorra fina. I finalment vam lliscar-ho amb una pasta feta únicament de calç. En tots els casos la calç era hidràulica ja que aquesta, a diferència de la calç aèria, pot carbonatar, i per tant endurir-se, dins l'aigua.

Avui mateix omplirem la bassa i podrem comprovar la seva estanquitat.

El cap de setmana vinent, dins el curs, treballarem la calç aèria. Farem un estuc a l'exterior de la bassa i un mural esgrafiat amb el logo del Parc. Si us voleu apuntar a aquest segon mòdul, contacteu amb l'Escola Orígens. Potser encara teniu la possibilitat de participar-hi!

Al camp, seguim amb les sembres i plantacions dels productes d'estiu. Entre d'altres hem sembrat ja les mongetes i hem plantat les pebroteres. També estem preparant els camps pel planter de dos dels conreus que més ens agraden i que ens arribarà en les properes setmanes: els melons i les síndries. És clar que per a gaudir dels seus fruits encara haurem d'esperar, si tot va bé, a la primera o segona setmana del mes de juliol. Les que ja tenim ben florides són les nostres tomateres, que llueixen ufanor per tot arreu.

D'altra banda, hem començat a collir les primeres maduixes! Us n'oferim per aquesta propera setmana, però no podem garantir que arribin per tothom. En podeu demanar, però sigueu conscients que potser haurem de repartir el que surti entre tots els que en vulgueu.

Bona setmana, salut i bons aliments.

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada