dijous, 18 d’abril del 2024

Bufar i fer ampolles

Bon dia a tothom!

Com no pot ser d'una altra manera, al Parc continuem anant a tot drap. Aquesta setmana tindria com a paraules protagonistes: "treure mala herba de...", ja que ha estat una de les principals tasques que s'han portat a terme. La progressiva crescuda de les temperatures, sumat a l'amor que apliquem als nostres camps, fa que plantes geloses vulguin prendre el protagonisme a certs cultius. Què podem dir, nosaltres també ho provaríem si fóssim d'elles.

Abans de passar-vos més informació sobre el "parte" setmanal, volem anunciar que ja tenim el cava de saüc o xampanyet embotellat. Diumenge passat ens vam dedicar a voltar per la finca recollint aquestes flors tan aromàtiques i característiques d'aquesta època de l'any. Contant-les totes vam recol·lectar unes 300 flors, que juntament amb aigua, suc de llimona i una micona de sucre, necessari per activar la fermentació, van passar uns dies macerant tots plegats. Avui un cop filtrat, hem segellat les ampolles amb la impacient però alhora obligat glatiment, fins que puguem tastar el beuratge final.
 

De tot aquest procés, els que ens ha estat més complicat ha estat l'adquisició d'ampolles adients per poder omplir-les. Des d'aquí volem fer un recordatori, que tots els envasos de productes del Parc i els pots de mel són retornables amb una petita bonificació econòmica, sense oblidar la nostra eterna gratitud.
 

Posats a parlar d'aquests temes de reaprofitament, volem trencar una llança a favor de tots vosaltres. A tots els nostres clients que aprecien la nostra feina setmana rere setmana amb una fidelitat admirable, quan dels vostres cabassos, cistells i carretons, treieu un reguitzell de bosses per omplir de verdura fresca. Aquest hàbit de portar-se les bosses reutilitzables de casa és un gest que us volem agrair i ens agradaria que s'estengués cap als nouvinguts, ja que entre tots aconseguirem reduir aquest consum accelerat i, en molts casos, innecessari de bosses.

Per anar tancant, feia anys que no passava. Estem nadant en un mar de faves i escarxofes, amb unes maduixeres insistents a sepultar-nos en una marea dolçament roja. Ara mateix tenim els camps un xic buits, però tranquils que a l'horitzó ja es comencen a distingir figures que coneixeu molt bé: una solanàcia que no pot faltar a cap àpat o amanida d'estiu i una cucurbitàcia genial per acabar de postres. Sabeu de què parlem?

 

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada