dijous, 25 d’abril del 2024

Atenció! Canvi de dia per cistelles

 Bon dia!

Primer, informació de servei: en ser festiu dimecres vinent dia 1 de maig, passarem el repartiment de cistelles i l'obertura de la botiga a dijous. Sempre tenim una mica de trasbals quan hi ha un festiu entre setmana, però si coincideix en dimecres la cosa se'ns complica encara una mica més. Haguéssim preferit avançar el dia en compte d'endarrerir-lo, però el producte d'altres pagesos ens arriba el migdia de dimarts i és inviable poder preparar totes les comandes en tan poc temps.

Tal i com us hem anat explicant en escrits anteriors, el cap de setmana passat vam finalitzar el curs de revestiments amb calç. El repte d'aquells dies va ser treballar amb la calç aèria, que s'utilitza a la construcció des de temps immemorials. Entre d'altres tècniques vam practicar l'estuc i l'esgrafiat. Aquí teniu algunes imatges de l'esgrafiat que vàrem fer:



Queda per la posteritat. Si ho hem fet prou bé, la calç anirà carbonatant i, amb el pas del temps, anirà convertint-se de nou en la pedra calcària que era abans de ser cuita. Aquí no toca parlar més de la calç, però si en voleu saber més, la xarxa està ben farcida d'informació, tot i que de vegades costa d'entendre.

Al camp continuem a bon ritme la collita de les maduixes. Enguany en collim més que mai, però als mercats seguim sense disposar-ne prou per a tothom. Cada any augmentem la superfície d'aquest conreu, però tot i així seguim fent curt. Les carxoferes també estan esplèndides. En algunes plantes n'hem comptat més de trenta d'aquests borrons florals. Tot i així, tampoc no n'acostumen a sobrar els dies de mercat. D'ambdues coses us aconsellem que, si en voleu, ens les encarregueu.

La setmana vinent ja toca sembrar i plantar melons i síndries. Enguany, malgrat que alguns dies ha fet calor, el sòl és encara una mica fred per aquests cultius. Creuem els dit i esperem que sigui un bon any per aquests fruits.

Bona setmana, salut i bons aliments.

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada