dijous, 4 d’abril del 2024

El Parc en temps de flors

Bon dia a tothom!

Avui sí que sí. Flors i violes per tothom i per tot arreu!!! Aquesta serà la dinàmica a partir d'ara fins que tornem a suplicar l'arribada de l'hivern. Seguint la nostra humil tradició laboral, la feina se'ns desborda. Això és degut a l'explosió de vida, completament comprensible, de bona part del regne vegetal que estava esperant amb una latència gairebé divina l'arribada de l'aigua. Sincerament, la mísera quantitat rebuda, sumat a l'augment de les temperatures ha causat que moltes d'aquestes pacients plantes, hagin complert el seu cicle amb poc menys d'unes setmanes. N'hi ha que no se la volen jugar a l'hora de perpetuar l'espècie.

Els camps de fa uns mesos, lluïen uns verds que qualsevol artista voldria plasmar en els seus quadres. Ara, un cop passada l'entrada en flor, hem començat amb la incorporació de les restes vegetals. Algunes d'elles necessitaran un temps i molta activitat microbiòtica per arribar a descompondre's. Justament ahir, vam dur a terme la incorporació de l'adob en verd. Sí, ens sap greu, ara ja no podreu gaudir de les vistes que oferia aquella catifa groga i blanca que van arribar a generar la colza amb la ravenissa, els dimecres a la finca. Però hem de dir que és per un bé major, ja que aquest camp acollirà els nostres tomàquets terrers. Ja ho sentirem a dir quan surtin tomàquets a tort i a dret. Per una altra banda, aquesta setmana ens hem posat les piles per deixar nets dos dels nostres hivernacles, on el pebrot vermell d'escalivar i la mongeta verda de mata alta hi romandran durant tot el seu cicle.

Ja per anar acabant comentar el final del temps de l'api, calçots i col arrissada, tot i que aquesta última ens ha presentat una cosina seva, la col llisa, que, amb el permís dels tudons (que no en volen deixar ni una) procurarem servir-vos com més aviat millor. Pels més despistats, recordem que ja podeu trobar els nostres productes estrella de primavera: espàrrecs, carxofes, pèsols que poden arribar a competir amb els del Maresme (ho diu un servidor) i ben aviat...ma...madu...MADUIXES!!! Estem fent una gran tasca de desherbat amb molt de "mimo", amb el conseqüent resultat d'un mar de flors. Estem impacients.

 

 La Livia, l'Ona i l'Albert de camí a femar els hivernacles.


 La Laia incorporant l'adob en verd i la Pum supervisant.

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada