dijous, 15 de febrer del 2024

Una quatre estacions, si us plau.

Bon dia a tothom!

 
Avui hem volgut començar el dia fent una petició molt comuna en certs restaurants italians, però cada vegada més difícil d'obtenir en la meteorologia del nostre dia a dia. Ja fa més d'un parell d'anys que gairebé no notem ni la primavera ni la tardor. Bàsicament, ens ho recorden els diferents cultius característics d'aquestes estacions, però pel que fa a temperatura o fenòmens meteorològics, no ens en podem refiar pas.

Aquest any l'hivern ens ha durat dues setmanes, tres a molt allargar. Això ha causat que la majoria dels productes més clàssics de l'hivern, les brassicàcies, primerament assolissin unes dimensions descomunals seguida de la consegüent pujada en flor. L'absència d'un fred intens i/o prolongat ha causat que a hores d'ara els nostres camps semblin prats de colza molt típics a l'Empordà, però no, són els nostres bròcolis en mode "flower power".
Encara que tenim algunes plantades més, d'aquí poc tindreu la prova davant dels vostres ulls quan vingueu a comprar o us passegeu per la finca. Amb això també volem dir que començarem a tancar un cicle de productes, per tot just obrir-ne un altre.

Aquesta ja serà la darrera setmana que us podrem oferir ceba seca.
No podem estar més contents de la conservació, mida i qualitat, respecte comparatives d'altres anys. De la nostra collita ja no en queda més que una caixa, i de la que ens ofereixen ve de tant lluny que no creiem que sigui necessari que hagi de viatjar tants kilòmetres per acabar al nostres plats. L'alternativa davant d'aquest dejú obligat es calmarà amb la nostra ceba tendra, que arriba amb un estat de gràcia ja típic en ella. 


Per concloure amb un bon regust de boca, us deixem unes fotografies de la meravellosa flor d'hivern i dels avenços que s'han dut a terme a l'hivernacle regeneratiu del qual estem molt orgullosos.

 

                    

 

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada