dijous, 10 de juny del 2021

De cacauets i d'egagròpiles

Ja em perdonareu, per sort em vaig equivocar. Finalment alguns cacauets han tret el cap! Potser les tórtores ja anaven tipes, potser alguns cacauets les van despistar, vés a saber ... el cas és que jo tampoc vaig ser capaç de trobar cap llavor sencera. En tot cas, i a grosso modo, sembla que han sobreviscut més del 30 % de les plantetes. Cap èxit si ho mirem des d'un punt de vista productiu (més aviat un desastre), però potser en podrem traure prou cacauets per poder sembrar un bon tros l'any vinent, per tant, una bona notícia.

I n'hi ha més, de bones notícies. Avui hem vist que ja hi ha unes quantes tomates que trenquen verol. Demà collirem les primeres! D'altra banda, en uns 10 dies sembla que ja començarem a collir mongeta tendra. Haurem d'esperar més per als pebrots, les albergínies, els melons i les síndries; potser gairebé un mes. D'altres pagesos, aquesta propera setmana, ja tindrem préssecs, nectarines i prunes.

Potser ens podeu ajudar a saber què és això que hem trobat vora d'un dels nostres camps. No sabem si són egagròpiles o excrements.

 
El cas és que eren ben secs i, en prémer un d'ells, hem vist que pràcticament tot eren restes d'insectes, sobretot coleòpters. Revisant les guies que tenim no n'hem tret l'aigua clara, Podrien ser excrements d'eriçó o d'algun altre mamífer. Però consultant el nostre naturalista de capçalera ens ha dit que també podrien ser egagròpiles. En sabeu traure l'entrellat?

Moltes d'aquestes restes recorden els escarabats de la patata, que també són grans devoradors de les alberginieres. Sigui el que sigui i sigui de qui sigui, diria que ens està fent un gran favor!

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada