dijous, 17 de juny del 2021

Arriba tot de cop!

Aquest estiu de primavera ha donat una empenta considerable a moltes plantes de l'horta. Tant és així que ja comencem a collir tomates, mongetes, porros, patates, i fins i tot albercocs, prunes i préssecs vermells. Tot un rècord per una sola setmana! A més, tot plegat, amb quantitat suficient com per a que en puguem gaudir sense por de fer curt. En els vint anys que fa que m'hi dedico, no recordo que coincidissin els inicis de tantes collites en tan poc temps. És clar que no sé si gaire vegades havia fet aquesta calorada a meitat de juny.

De patates, fetes amb llavor nostra, de moment tindrem Miren i Red pontiac. La Miren és una patata similar a la Monalisa, de polpa grogenca i molt versàtil. Té un excel·lent comportament, tant cuita com fregida o al forn, i una textura ferma i fina. La Red pontiac és de polpa blanca, tot i tenir la pell ben vermella. És ideal per fer bullida, rostida o al forn. Té una textura tan suau que sembla que hi dugui mantega incorporada!. Més endavant collirem també l'Àgria, de polpa groga i ideal per a fer patates fregides (en fan les anomenades xips); i la Kennebeck, més clàssica, de polpa blanca i de bon comportament tant fregida com bullida.

De tomates de moment tenim la Ligúria, la nostra preferida. En unes setmanes també tindrem Rodona terrera, Bombeta i Xerri. No crec que triguin gaire en arribar.


Un moment de la collita d'albercocs d'ahir

D'altra banda, aquesta setmana hem començat a preparar l'espai per a la plantació de les carbasses de fregall. Enguany hem decidit provar de fer un enreixat vertical per a que s'hi enfilin. Per reblar el clau, ara que no tenim feina, li hem donat forma d'espiral. Aquí teniu una mostra del plantejament:


La Mireia va estar "donant-li voltes" per trobar com dibuixar-la. La veritat és que ha quedat de perles. La setmana vinent ja us enviarem més imatges de com acabem la plantada.

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada