dijous, 3 de juny del 2021

Tórtores, tudons i altres ocellots

La setmana passada us parlàvem entusiasmats de les llavors de cacauet de l'Empordà que havíem sembrat. Les punyeteres tórtores, tudons i les seves aliades les garses, han acabat amb els nostres desitjos de collir-ne. No n'han deixat cap, cap, cap! Haurem de pensar una bona estratègia cara l'any vinent i tornar a demanar-ne llavor a l'Albert. Enguany ja anàvem una mica tard i ens sap greu de tornar a demanar llavors. És bonic i ens aporta molts beneficis ecològics el fet de tenir tanta vegetació arbòria als camps, però també te els seus inconvenients... I espera't! Entre avui i demà hauria de treure el cap el blat de moro dolç que vam sembrar divendres passat. És un altre candidat a ser engolit per aquests ocellots granívors. Bé, la garsa no només menja gra, endrapa qualsevol cosa. Tan bon punt acabem la collita d'avui, ens n'haurem d'empescar alguna per foragitar-les de la rega on el tenim sembrat. A veure si ens en sortim. En aquest cas tenim més llavors i encara som a temps de fer més sembres.

Enguany tenim la sensació que molts cultius van endarrerits. Ho hem comentat amb els altres companys que també pensen el mateix. És bastant probable que estigui lligat al fet que, malgrat que els dies són ben llargs, hi ha poques estones de sol radiant i la temperatura no és tant alta com altres anys. En fi, poc hi podem fer. Més aviat res. El que va més endarrerit són les albergínies, els pebrots i les esperades síndries. Tot i així, a l'altra banda de la balança, podem estar ben contents perquè ja estem collint força carbassons i cogombres, la setmana vinent ja començarem també amb les nostres pastanagues i, avui mateix, a collir patates de la primera sembrada. A més, en un parell de setmanes podrem collir porros i potser alguna cosa més. No hi ha dos anys iguals, i diria que encara menys en clima mediterrani. 

Estem començant a donar voltes al nostre programa d'activitats per aquest estiu. El fet que la pandèmia vagi remetent, ens anima a tornar-nos a engrescar. Us n'anirem informant.

Salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada