divendres, 2 d’abril del 2021

Coses de l'horta i excepció de setmana santa

A l'horta, l'abril i el maig són els mesos més pobres en collites i possiblement dels més rics en la varietat de plantes que hi trobem. Encara hi ha conreus d'hivern, com ara la col o les xicoines, i ja hem iniciat cultius d'estiu com les tomateres o les carbassoneres, però l'escassetat en les collites es va fent cada cop més palesa. Fins i tot les pastanagues sembrades a la tardor comencen ja a anunciar que no poden reprimir més les ganes de fer flor mentre, no gaire lluny, la següent generació d'aquesta arrel tot just té un parell de fulles. Per molt que s'afanyi, necessitarà més de tres mesos per estar tan suculenta com ens agrada. Com a conclusió, tot i que encara tindrem pastanagues per un parell de setmanes, aviat les haurem d'anar a cercar fora si en volen seguin menjant.

Sortosament hi ha conreus, com ara els espàrrecs i els pèsols, que ens porten alguna alegria durant les primeres setmanes de primavera. Enguany hem volgut incrementar les gormanderies primaverals i creiem que ens dues o tres setmanes començarem la collita de les maduixes que vam plantar el setembre passat. Tenen una pinta extraordinària. N'hauríem d'estar collint, si tot va bé, durant 10 o 12 setmanes. Només d'escriure-ho ja se'm fa la boca aigua...

Durant aquesta setmana pràcticament hem finalitzat la remodelació de l'espai de venda de la nostra finca. Si traieu el cap veureu la darrera intervenció que hi hem fet: la pèrgola fotovoltaica! Ja fa més de 15 anys que disposem d'una instal.lació fotovoltaica que hem anat fent créixer amb el pas dels anys. Actualment estem produint més del 90% del total de l'energia que consumim, sumant-hi la bomba de reg, la càmera frigorífica i tots els consums de l'habitatge. Amb la pèrgola guanyem efectivitat (per l'eliminació d'ombres que cauen sobre les plaques), reducció del manteniment, seguretat, vista i, a més, un nou espai de trobada. Us convidem a visitar-la!

Per acabar, comentar-vos, als que feu comanda per dimecres, que aquesta setmana la podeu fer fins dilluns a les 7 de la tarda.

Salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada