dijous, 8 d’abril del 2021

Canvi de temporada

Dimecres el matí ens va sorprendre amb una glaçada. Sort que fins avui no ens arriba el planter de carbassons i cogombres! No va ser gaire forta, però aquestes espècies són molt sensibles. Dels conreus que tenim al camp els més vulnerables són les patateres i les tomateres. Ambdós estan perfectes. 

Entre el planter que ens arriba avui també hi ha les pebroteres, que plantarem a l'hivernacle. Les properes 3 o 4 setmanes el ritme de plantació serà frenètic. Molts camps ja els tenim a punt per rebre tot el reguitzell de plantades de primavera: carbasses, moniatos, albergínies, melons, síndries, mongetes,... El canvi de temporada ja es fa molt evident al camp, però encara queden setmanes perquè arribi al plat. Si més no des de la nostra horta. Afortunadament aquest país gaudeix de climes molt diversos i de gent compromesa arreu. Pagesos de més al sud ja ens ofereixen productes que nosaltres encara no tenim. El nostre objectiu, com molts ja sabeu, no és comercialitzar productes d'altres. Ho fem quan considerem que és un producte essencial del qual no en disposem, com ara la patata, la ceba o la fruita; o quan és d'algú proper, com per exemple la xocolata d'en Paul. Quan arriba aquesta època els productes del nostres camps escassegen. Com ja us he remarcat vàries vegades, molts conreus d'hivern ja es van espigant i els conreus de primavera encara són petits. Excepte algunes excepcions, com els enciams, les bledes, els espinacs o la ruca, la majoria de verdures ens deixen durant una temporada. La transició entre ambdues èpoques deixa un forat d'algunes setmanes en què la varietat de productes podria ser minsa i el nostre oferiment escadusser si no ens abastíssim d'altres companys de llocs més càlids.

D'altra banda alguns de vosaltres ens heu fet saber que les pomes que us oferim ara no són gaire bones. No és fàcil trobar pomes gustoses quan ja fa més de mig any que estan en una càmera, però us volem fer saber que estem buscant altres opcions. Hem començat per contactar amb la gent de Biolord . Fan poma de muntanya a la vall de Lord (Sant Llorenç de Morunys). Esperem poder arribar ben aviat a un acord per a superar la qüestió logística. Ja us n'anirem informant. Si tot anés bé, aquesta propera setmana ja en podríem tenir.

Apa, salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada