dijous, 25 de març del 2021

Arriben els pèsols!

Ara sí, ara sí que estem en condicions d'oferir-vos el nostres pèsols. Ja fa unes tres setmanes que vam tastar els primers, però han anat arribant poc a poc i no ens atrevíem a penjar-los al catàleg. La tramuntana de dies enrere ha contribuït a fer-los recelosos d'omplir els grans, tot i estar ben protegits dins l'hivernacle. Recordo que va ser justament la collita de pèsol la primera que vam perdre totalment el primer any que vam començar a treballar aquesta terra. Va ser la primavera del 2003. Teníem una pesolada impressionant. Les plantes eren ben florides i ja havíem tastat els primers fruits quan va entrar la primera de les tramuntanes que vam viure. El panorama, en poques hores, era totalment desolador. No em recrearé em detalls, però va ser la prova més evident de que, si volíem fer horta aquí, hauríem de suavitzar l'embat del vent del nord. Una raó més per afanyar-nos a omplir la finca d'arbres.

Mireu com tenim de carregades les pesoleres:



Canviant de tema, ja hem escampat el carbonet que vam fer setmanes enrere. Enguany veurem si hem aconseguit alguna cosa carbonitzant les restes vegetals d'un dels nostres camps. El volum de brancam era important, però el carbó resultant pesava ben poc. En la mateixa línia, dilluns vinent hem llogat una biotrituradora immensa per a triturar les restes de poda d'un parell de camps. Ja havíem fet proves en aquest sentit, però el gran volum de fato que produïm feia aquesta tasca faraònica i carísima. Enguany hem optat per tornar-ho a provar, però fent venir una maquina carregadora i un remolc triturador. Dilluns matí vindran a triturar i diuen que amb mig matí ja ho tindran tot trinxat. La setmana vinent us compartirem l'experiència.

D'altra banda, dir-vos que des de la setmana passada hem incorporat els nostres fermentats als productes que us oferim. En tenim en dues versions. En pot petit i en envàs clip. Aquest darrer format permet un tancament més hermètic i, si ens el retorneu, us abonarem el seu import.

Apa, ja ho tenim. A esmorzar i a collir.

Salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada