dijous, 17 de desembre del 2020

Fins l'any vinent!

L'horta entra, a partir d'aquestes dates, en una mena de repòs hivernal. El creixement de les plantes s'alenteix tant que, tot i el pas dels dies, els camps semblen una imatge congelada durant setmanes. Per això podem permetre'ns el luxe d'allunyar-nos-en uns dies sense que es malmeti gaire producte ni els camps transmetin una sensació de deixadesa. És clar que enguany això d'allunyar-nos-en és ben bé una metàfora. El nostre repòs hivernal, el personal vull dir, també es fa imprescindible per encarar el ritme frenètic de la primavera i l'estiu amb un mínim de garanties. A aquestes alçades de l'any les nostres bateries internes estan a nivells molt baixos i requereixen, imprescindiblement, un període de desconnexió per recarregar-se. Amb la situació actual, ens caldrà una bona dosi de creativitat per ser capaços d'estar per casa i, alhora, desconnectar. De ben segur que ens en sortirem, però, la veritat, ara mateix no se m'acut ben bé com.

Tot i aquest alentiment de l'activitat, avui farem la darrera plantada de l'any. Serà dins els hivernacles, on encara es pot veure un mínim de moviment en el creixement de les plantes. Hi posarem enciams, bledes, ruca i canonges. De fet potser ni caldria, aquesta plantada. A la darrera que vam fer, que va ser unes tres setmanes enrere, no hi ha hagut cap mena de moviment. Si ens la mirem avui, sembla com si l'acabéssim de plantar ahir. El planter està encarregat i és una manera d'assegurar que no ens faltarà cap d'aquests productes quan arribi el moment. El canonge i la ruca potser els collirem cap a mig febrer, però els enciams i la bleda segur que haurem d'esperar ben bé fins a finals de març, com a mínim, per tenir-los a punt.

Abans d'acabar uns torno a recordar com anirà la nostra aturada i arrancada en els diferents punts de venda que tenim:

- Dilluns, mercat de Torroella de Montgrí. El 21 de desembre serà el darrer mercat i el 18 de gener tornarem a ser-hi.

- Dimecres, repartiment i venda a la finca. El 23 de desembre serà el darrer dia que hi siguem i el 20 de gener ja tornarem a ser-hi

- Dissabte, mercat de Palamós. El 19 de desembre serà el darrer que hi anem i el 16 de gener tornarem a ser-hi.

Tot l'equip de l'horta us desitgem, per aquestes properes dates i, posats a demanar, per tot l'any vinent com a mínim, que la salut i la felicitat us facin costat.

Bon Nadal i millor any nou! Fins aviat!

Parc Agroecològic de l'Empordà

Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada