dijous, 10 de desembre del 2020

De freixes i vacances

Ves!, ara ens hem adonat que no us estàvem oferint la tomata per sucar el pa. Encara ens en queden un munt de caixes. Enguany les plantes n'han produït generosament i el temps ha acompanyat durant la seva collita, això ha fet que a més de collir-ne força, siguin ben guapes. Doncs bé, tema resolt, ja les teniu al nostre catàleg.

Si veniu a comprar o a buscar la vostra comanda a casa nostra, no us espanteu si veieu que hem tallat els freixes de la feixa que és més a prop de la carretera. Forma part de la gestió habitual de les tanques vegetals que tenim repartides per tota la finca. Aquests arbres en concret ja s'enfilaven a més de 10 metres d'alçada. Com a conseqüència d'això feien molta ombra al cultiu que tenen tot just a la seva cara Nord i, a més, el seu poder de disminució dels efectes de la tramuntana sobre els conreus s'havia reduït substancialment ja que, en créixer cap amunt, les parts baixes de l'arbre no reben tanta llum i es van despoblant. Els freixes tenen una gran capacitat per rebrotar i de ben segur que a mitja primavera els seus rebrots ja fan més d'un metre i a ple estiu en fan més de dos. No és pas la primera vegada que ho fem i és fàcil de preveure. Quan una de les tanques que tenim orientades de Est a Oest sobrepassa els 5 metres, comença a tenir més efectes negatius que no pas positius sobre els conreus. Per aquesta raó totes les espècies que vam triar rebroten fàcilment. D'aquesta tasca de tallar per que tornin a fer branques nosaltres en diem xollar, tot i que sembla que és més adequat fer-lo servir quan parlem de tallar els cabells o la llana.

Canviant ja de tema, recordeu que enguany descansarem des del dimecres 23 de desembre al dissabte 16 de gener. Això implica que en els nostres tres punts de venda no hi serem durant 3 setmanes. A manera de "resum":

- Dilluns, mercat de Torroella de Montgrí. El 21 de desembre serà el darrer mercat i el 18 de gener tornarem a ser-hi.

- Dimecres, repartiment i venda a la finca. El 23 de desembre serà el darrer dia que hi siguem i el 20 de gener ja tornarem a ser-hi

- Dissabte, mercat de Palamós. El 19 de desembre serà el darrer que hi anem i el 16 de gener tornarem a ser-hi.

Per acabar i especialment pensant en aquells que us portem la vostra comanda a casa, un retall d'algunes de les nostres verdures a la parada que tenim al mercat de Palamós: mai no les veieu exposades i, tot i que la foto no fa justícia, com diuen, fa goig veure l'amalgama de verds, blancs, morats, ataronjats i vermells que ens ofereix la natura. Digueu-me "friqui", o flipat, com abans o, si voleu i potser per a ésser més correcte, extravagant o rar.

Apa, fins dijous vinent, que serà el darrer de l'any que rebeu aquesta xerrameca.

Molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada