divendres, 11 de setembre del 2020

Més menes de carbassa!

Bon dia!

D'entre les feines que hem fet aquesta setmana, em ve de gust destacar-ne la que vam fer ahir. Vam estar collint les carbasses de beure vi (o de pelegrí) i les llargues de Mallorca. A més de la cacauet, que us estem servint des de fa unes setmanes, enguany n'hem sembrat d'aquestes dues menes, i la lufa. Tot i que la de beure vi no és comestible (en principi...) us n'oferirem quan estiguin seques per si les voleu fer servir com a recipients, per fer instruments musicals o com a decoració. Aquesta mena de carbassa, quan s'asseca, queda buida i al seu interior només romanen les llavors. Si la tallem per la part superior i la netegem bé per dins, podem omplir-la de líquid, i tapar-la amb un tap de suro. Aquí teniu una foto de la collita i una imatge de Sant Jaume amb la seva "cantimplora".


La carbassa llarga de Mallorca, de l' Associació de Varietats Locals de Mallorca, té la característica, com el seu nom indica, de ser llarga i concentrar les llavors en un extrem, la qual cosa la fa fàcil de netejar. A més, la seva carn és d'un color carbassa pujat, molt dolça de gust i ideal per elaborar cremes i purés, llenties, "frit" mallorquí de carbassa, o qualsevol altre plat. Enguany en tenim poca producció. Us l'oferirem sencera i al talls, per la qual cosa és més apta per al mercat i la botiga que no pas per a les cistelles. Heu-me aquí amb un dels exemplars collits per tal que veieu de quines mides estem parlant:





I per acabar, comentar-vos que també ahir la Mireia i la Mercè van estar elaborant la tradicional confitura de síndria i meló. Encara no us l'oferim perquè sempre esperem uns dies a fi i efecte d'assegurar-nos que la conservació és la correcta. Avui també tenim imatge d'aquesta cuita que ja fa anys que volíem fer:

Salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada