dijous, 12 de setembre del 2019

Pluges i CCPAE


Bon dia!

Per dimarts passat esperàvem pluja a dojo. No vam sembrar ni plantar dilluns per tal que l'aiguat que havia de caure no ens fes malbé sembrats i plantades, que de vegades passa quan cau amb aquella ràbia que ho deixa tot planxat, com si hagués passat una compactadora de les que es veuen quan s'asfalta una carretera. Per contra, va fer uns plugims que haurien anat de meravella a llavors i planters per reeixir. No ens podem refiar de les prediccions meteorològiques... Ara, que millor això que ha passat a casa nostra que no pas les bestieses que ha fet al País Valencià!

Al camp els melons ja van afluixant i no estan tan madurs com fa pocs dies, en canvi enguany les síndries estan encara en un bon moment. Feia anys que no en collíem tanta. M'arriscaria a dir que en tindrem fins Tots Sants. Les tomates noves ja comencen a madurar i també sembla que s'allargaran força. Per contra, les carbassoneres i les cogombreres no fan gaire bona cara, tot i que de carbassons i cogombres de moment no ens en falten. La resta de cultius segueixen en bones condicions. Esperem que l'aigua que ha caigut no faci esberlar les figues, que aquest any també estan boníssimes.

A l'obrador seguim experimentant. Avui tenim previst de fer escabetx d'albergínia i continuar assecant figues. La gran novetat és que el farem amb vinagre de saüc. Ens queda poc vinagre de les nostres pomes i el reservem per a vosaltres. L'any passat se'ns van picar unes quantes ampolles del nostre "xampanyillo" de saüc i el vam ficar en una bota amb mare de vinagre. Ara ja el tenim al punt per als nostres elaborats. És més intens que el de poma, però té un pH perfecte per facilitar la conservació de les verdures.
Figues al deshidratador



Prou, ja veieu que avui tampoc estic massa inspirat, deu ser cosa de l'edat. O potser és l'atabalament mental que em provoca el paperam que hem de tenir a punt per ben aviat. Ens toca inspecció del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) i només fan que demanar papers i més papers. Sóc del parer que les conviccions es demostren amb fets, no amb papers. De papers n'hi molts que són molls.

Molt bona setmana!
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada