dijous, 19 de setembre del 2019

Comencem la collita de pomes!

Bon dia!

Em trobo a molta gent que em va dient: "Ara ja esteu més tranquils, oi? Ja no deveu tenir tanta feina, tot deu anar de baixa". Doncs no, no és ben bé així. Molts conreus d'estiu segueixen en marxa. Només els melons i les síndries ens han donat un respir. Els primers perquè ja no en tenim i els segons perquè poca gent en vol ara que la calor ha afluixat una mica, tot i que encara tenim el camp ben ple. Ara s´hi sumen els carbassons i ben aviat els cogombres. Però tomateres, pebroteres, alberginieres i la resta de conreus d'estiu encara ens acompanyaran unes quantes setmanes si no ens cau el cel a sobre. En canvi, ja hem afegit el col-i-rave i el moniato al nostre llistat, i el camp és ple, a hores d'ara, de dues plantades de cols, bròquils, bròcolis, col-i-flors, espinacs i naps, a més d'una de calçots, que s'afegeixen a la resta de conreus. Avui ens toca la tercera, de plantada. Esperem que l'anunciada pluja de demà ajudi a que arrelin i no sigui d'aquelles que maltracten el planter.

A banda d'això, la setmana vinent comencem la collita de poma. La varietat groga (Opal) ja està al punt i la vermella (Dalinsweet) pràcticament també. Demà ja la trobareu al mercat passat per aigua que farem a Palamós. A partir d'ara seran les pomes que us oferirem. Els arbres van força carregats i es preveu una bona collita. L'intens sol d'aquest estiu n'ha malmès una part, sobretot les pomes que estan a ponent de l'arbre, on reben més insolació quan ja la temperatura és alta. Encara haurem d'esperar unes setmanes per fer-ne el nostre apreciat suc. No per les pomes, que ja estarien al punt, sinó pel fet que nosaltres disposem de temps per fer-lo.

Enguany comencem un nou servei, pensat per a aquells que no pugueu venir als mercats ni el dimecres us vagi bé de recollir la vostra comanda. A partir d'ara podeu demanar que us la preparem el divendres i la podreu passar a recollir el mateix dia, de 6 a 8 del vespre, a casa nostra. Només cal que feu la vostra comanda a través del web indicant, en l'apartat "comentaris", que la voleu per divendres al vespre.

Per engalanar una mica el post d'avui, us deixo una imatge de la nostra carpeta de fauna del parc. És una eruga d'heliotis, un gran devorador de tomates. Si us la trobeu dins la vostra cistella o quan aneu a fer una amanida, ja sabreu com es diu...


Bona setmana!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada