divendres, 28 de setembre del 2018

Continuem amb l' I+D

Bon dia!

La baixada de ritme als camps, tot i que encara no és el que serà en un parell de mesos, ens ha permès recuperar l' I+D. En aquest sentit ahir mateix vam avançar en dos fronts: la producció de llegums i l'obrador.

Enguany, com us vaig comentar fa uns mesos, vam sembrar les primeres mongetes del ganxet. Vam arrancar les plantes fa més d'un mes i les vam deixar assecant-se dins d'un dels nostres hivernacles. La plantació havia anat bé, però encara no érem conscients de com aniria la postcollita, és a dir, la separació del gra de la "palla", ni si seria abundant o minsa. Ahir vam procedir-hi, amb estil propi, basant-nos en el poc coneixement que tenim del tema i amb una molt reduïda infraestructura (veieu fotografia de més avall). Però mira, el resultat va ser prou bo. En un parell d'hores i entre quatre persones vam tenir fet el primer pas. Les vam deixar tal i com les veieu aquí. Ens falta acabar de ventar-les un dia de tramuntana.
 

 La producció és prou interessant, si millorem els processos, ja que de mig quilo en van sortir gairebé 30. Segons una primera estimació, d'aquests 30 en quedaran, d'aprofitables, uns 24, el 80%.

D'altra banda estem fent passos agegantats per a la implantació d'un obrador per a poden transformar els excedents que tenim. Ja tenim definides i ben assajades 4 receptes de paté: de pebrot, d'albergínia, de remolatxa i de moniato. Avui ens ha d'arribar part de l'aparellam que ens permeti oferir-vos-els amb totals garanties sanitàries i dimecres vinent tenim reunió amb el tècnic per a legalitzar l'espai i aconseguir els permisos adients.

Amb tot, la feina al camp continua i aquesta propera setmana tenim previstes dues collites importants: la poma vermella (Dalinsweet) i tota la carbassa. Al proper escrit ja us en parlaré dels detalls.

Molt bona setmana!
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada