dijous, 20 de setembre del 2018

Pomes, ravenets i espinacs


Aquesta setmana hem collit la poma Opal. Puntualment ha arribat el punt de sucres i de midons a mitjans de setembre, tal i com ho va fer l'any passat. Els anys són ben diferent entre ells. Que si fa més calor, que si ha plogut molt, que cau pedra... De vegades tot plegat passa en un mateix any ... Però curiosament hi ha plantes que semblen immunes al que els envolta. Per mostra en tenim les pomeres. És clar que també hi ha any excepcionals si les condicions també ho són molt, d'excepcionals. Vaja que, si més no, jo em sorprenc de la regularitat de la natura, malgrat a totes les variants a les que estan sotmeses les plantes.



Ja les teniu disponibles al nostre oferiment. Estan delicioses, tot i que amb el temps encara milloren. D'Opal només n'han sortit un parell de palots, deuen ser un 600 Kg. Amb aquesta collita probablement no podrem fer-ne suc. Ja el coneixeu, el suc que fem. Molta gent em demana si en tindrem aviat. Doncs de poma groga serà que no.

En canvi de ben segur que en collirem molta més de la varietat vermella, la Dalinsweet. Tot i que va florir poquet, alguns arbres van ben carregats. La setmana vinent us compartiré una imatge dels que van més carregats. Sembla mentida que n'hi puguin penjar tantes d'un sol arbre.

A banda d'això, la propera setmana també incorporem al nostre catàleg els ravenets. L'estiu és massa dur per aquesta arrel de creixement ràpid. El puçot matxaca la fulla fins al punt que amb prou feines pot seguir viu i, malauradament, li queda una arrel ben esquifida i eixuta.

També, com sóc un xic agosarat, per la setmana vinent m'atreveixo a oferir-vos espinacs. Avui no en podrem collir per al mercat de demà perquè són encara petits, però amb la bonança que està fent gairebé posaria la mà al foc que per dimecres els tindrem a punt.

Bona setmana
---------------------------------------------------------------------------------
Nota: El 12 d'octubre treballem, no tenim res a celebrar. L'1 d'octubre estarem participant en algun dels actes que es faran arreu del país.

Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada