dijous, 22 de setembre del 2016

Un suggeriment per l'amanida i més coses

Espero que us hagin agradat els moniatos. D'aquell llarg llistat de receptes que us vaig passar la setmana passada, nosaltres hem tastat la lasanya de moniato. I avui tenim sobre la taula un pastís menorquí, fet també amb aquesta arrel: la greixera o greixonera. El tastarem per esmorzar.

Estan sortint molt moniatos grossos, però no patiu que estan igual de bons. Si us semblen massa grans els podeu tallar per coure'ls. Els podeu guardar en lloc fresc, sec, fosc i ben airejat, on es poden conservar durant 7-10 dies. No els fiqueu a la nevera ja que el seu sabor s'altera pel fred, s'arruguen i es fan malbé. Una vegada cuinades sí poden guardar-se en el frigorífic una setmana i fins i tot més temps si es congelen.


Aquesta setmana comencem nova collita de ravenets, així que seran més petitons i tendres que els darrers que us hem servit. I com a novetat, torna la rúcula.

Resultat d'imatges de rucula i ravenets
Un suggeriment: amanida de rúcula i ravenets


Al camp, hem estat cavant tots els cultius que hem pogut. La intenses pluges de la setmana passada van deixar el sòl ben planxat. Quan plou molta quantitat d'aigua de cop i les gotes colpeixen el terra amb força, a l'eixugar-se es crea una capa d'argiles a la part superior que l'impermeabilitza i l'aire i l'aigua no circulen amb facilitat, creant-se un ambient anaeròbic poc adequat pel bon desenvolupament de les plantes. Així que toca remenar tota la terra. A hores d'ara encara tenim llocs on la terra és tan molla que encara no la podem treballar.

Fins aquí hem arribat.
Salut i bons aliments!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada