dijous, 15 de setembre del 2016

Moniatos!

Ja fa dies que volíem arrancar unes quantes mates de moniato per veure si estaven el punt. De fet ho havíem intentat, però el sòl era tan sec, malgrat el reg, que la feina era molt penosa i els moniatos es trencaven. Aprofitant aquest bany d'aigua que, com tot sovint quan plou, ens ha deixat ben enfangats ( i encara hi ha per dies de fang ...), hem pogut començar la collita i hem pogut veure que sembla excel·lent. Vaja, que ja podeu començar a tastar els primers moniatos taronges que hem fet a casa.

El moniato és una de les primeres plantes que es conrea i es consumeix. Hi ha indicis que fa més de 8.000 anys ja s'utilitzava al Perú i sembla que va ser una de les primeres plantes que va portar en Cristòfol Colom, abans que la patata i el blat de moro. Aquests tubercles són rics en metionina, una aminoàcid essencial que no es troba fàcilment en altres verdures i per aquesta raó és una aliment molt interessant per als vegetarians. A més és ric en provitamina A, vitamina E i àcid fòlic (Vitamina B9, reforçant del sistema immunològic).

El moniato cru és indigest, de manera que és molt millor cuinar-lo bé, fins que sigui tou, com si es tractés d'una patata. Aquí trobareu més de 500 receptes de moniatos!

Resultat d'imatges de moniato 

Canviant de tema, les melons grocs que us hem anat servint durant aquest estiu, ja no es tornen grocs. els hi costa madurar malgrat les temperatures que han fet. Encara tenim tot un camp per començar a collir, però som conscients que ara no són ni la meitat de bons que fa unes setmanes. A partir d'aquesta setmanes us n'oferim de pell de gripau, de carn més consistents i que, fins ara, tots els que hem tastat han estat boníssims.

Apa. Fins aviat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada