dijous, 29 de setembre del 2016

Quina pena ...

Hem posat moltes il·lusions i algunes hores de feina per poder realitzar, com sabeu, un curs de tracció animal en horta amb eines modernes. Vam aconseguir la participació d'en Jérôme Keller, que és tota una institució en el tema. I vam aconseguir el suport del Departament d'Agricultura. Tot plegat per poca cosa: no som prou gent per poder pagar les despeses que comporta el curs. Necessitaríem al menys 5 persones més. Així que adéu al curs. Quina pena ...

I això que el curs havia despertat molta passió aquesta darrera setmana. Si si, passió. Tant a les persones que estem inscrites, ja que fins al moment no s'han realitzat cursos com aquest al nostre país, al menys que tinguem constància; com pels detractors del treball al camp amb animals.

M'explico. Ens va semblar surrealista, però així va ser. Una entitat en defensa dels animals va publicar un article en contra de la realització del curs ja que, diuen, "considerem que el treball de tracció animal consisteix en una cruel tortura". Es bastant bèstia i denota un desconeixement absolut del que es parla. És molt provable que qualsevol animal en plena llibertat i sense treballar sigui més feliç que no pas havent de treballar. A quin animal de dues cames no li encantaria aquesta perspectiva? Però d'aquí a considerar les feines de camp com una cruel tortura hi ha un abisme. Tot i que tampoc m'estranyaria que algú que treballa en un lloc climatitzat fent una feina relaxada pogués considerar que això de treballar al camp és realment una tortura.  

Si teniu dubtes del tracta que reben els animals, encara sou a temps de veure-ho. No farem el curs, però en el seu lloc hem organitzat una jornada, que es farà a casa nostra divendres dia 14 d'octubre al matí. Més avall teniu tota la informació.

En un altre ordre de coses totalment diferent, us volíem comentar que de moment no tornarem a oferir-vos mangos. Sé que hi ha fidels seguidors d'aquesta fruita, però en les darreres setmanes hem tingut problemes de subministrament amb els productors i aquestes situacions no ens agraden gens. Oferir contínuament un producte que finalment no es pot servir no és precisament el nostre ideal. Hem provat amb dos productors diferents i el resultat ha estat el mateix. Et diuen que els envien i al final no arriben. Ens sap greu.

Ànims que ja som a la tardor i els dies es van escorçant cada cop més !

Bona setmana, bons aliments i bona sort.













 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada