dijous, 26 de febrer del 2015

Una de cooperació i una altra de vés a saber què

Bona pluja,

Avui us volem informar sobre la nostra participació en un projecte transfronterer amb el Civam Bio 66 de la Catalunya nord. Ja fa uns anys que mantenim contacte amb aquesta organització de pagesos que té més de 400 socis productors ecològics a la comarca del Roselló. De sempre França ha estat, d'entre els països europeus, en el grup capdavanter en producció i consum d'aliments ecològics. Això ha fet que es desenvolupessin estructures, en aquests dos camps, que encara ara són impensables al nostre territori, com ara les AMAPS (Associacions pel Manteniment d'una Agricultura Pagesa) a tot el país, o el mateix Civam bio 66, amb una amplia trajectòria en el recolzament i la experimentació en horticultura i fructicultura ecològica.

Doncs des de fa uns mesos estem organitzant conjuntament una sèrie d'actes per promoure l'intercanvi de coneixements i de productes entre les comarques gironines i el Rosselló. Entre aquests actes, des d'aquí hem fet una visita a diferents productors de fruita i ells ens han vingut a visitar per contrastar tècniques en la producció de pastanaga ecològica. La primera setmana d'abril hem organitzat una reunió entre pagesos  de la Catalunya nord i de Girona que fem venda directa per concretar la possibilitat d'intercanviar producte de manera planificada, amb l'objectiu de reforçar la nostra oferta de productes.

Més endavant, cap a la primera setmana de juny probablement, és previst fer un acte més obert a tothom. Es tracta d'un àpat en un reconegut restaurant de l'Empordà amb la participació d'un cuiner de cada banda dels pirineus. Es cuinaran plats tradicionals amb toc personal, utilitzant exclusivament productes del mateixos pagesos que estem immersos en el projecte, i amenitzat amb un tast de vins ecològics de les mateixes zones que hem comentat. Ja us anirem informant quan es vagi acostant la data.

En un altre ordre de coses us volem comentar que val la pena està al dia d'un tema que no surt a les notícies i que ens pot afecta de ple a tots. Es tracta del TTIP (tractat de comerç i inversions entre la unió europea i els estats units). El millor és que doneu un cop d'ull a aquesta web.

Fins aviaaaaaat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada