dijous, 5 de març del 2015

Fantàstic!

Eo, Increïble: totes les previsions apunten a que estarem una setmana, mínim, sense vent! Si és així serà la primera de l'any: això s'ha de celebrar. I nosaltres ho farem amb una bona femada ... i una ampolla de cava!

És època d'escampar fems, abans de les grans plantades de primavera. En realitat escampem compost, que a més de fems conté restes de poda i ja ha sofert un procés de compostatge. És un producte que ja no conté patògens que poden contenir les femtes i ja està a punt per ser aprofitat pels milions de microorganismes que viuen al sòl. De fet en viuen milions en menys d'un gram terra. Això si que és superpoblació! Si els nodrim bé hi ha una explosió d'activitat que aporta els nutrients necessaris per tal que les plantes es desenvolupin de manera equilibrada. Aquesta és una de les raons que fa que els productes ecològics tinguin els sabors que tenen i que, a més, siguin rics en nutrients. A diferència dels convencionals que sovint poden ser rics en nitrats, aigua i pesticides, a banda de ser menys gustosos.

Com ja vau veure, la setmana passada us vam oferir, in extremis, pomes d'en Michel Planas d'Eus. Els que les heu tastat haureu pogut comprovar que no són les pomes més maques del món, però que segurament són les més bones de les que us hem ofert tota aquesta temporada. Calculem que en podrem tenir durant unes tres setmanes. Si encara no ho heu fet, us animem a que les tasteu.

D'altra banda les carabasses cacauet s'han anat fent malbé i només ens queden les rabequet. Aquestes són de forma similar a les cacauet però tenen la peculiaritat que pesen entre 5 i 10 Kg, de manera que ens veiem obligats a fer talls, a no sé que en vulgueu una sencera ...

I punt. Anem a collir i a gaudir del sòl ... encara que quedin restes de tramuntana.

Molt bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada