Fills cadascú del seu temps, personalment no hi ha rebentada de borrons de l'ametller que no em porti al cap la cançó de la Maria del Mar Bonet La dansa de la primavera, alguns de la generació que ja passeu dels 50, i més, segur que la recordeu. Entre els més joves possiblement molts no. Doncs al Parc l'únic ametller que tenim ja fa dies que va obrint mandrosament les seves flors i molts arços el van acompanyant en aquesta mena de benvinguda. Tot plegat senyal inequívoca que comença el ball.
Ja hem començat a femar i llaurar "rostolls" de cols, espinacs, pastanagues i desenes de restes de tot de cultius que us hem anat oferint els darrers mesos. La seva presència al sòl i la resta d'herbes que han anant germinant i creixen al seu voltant han estat protegint-lo de l'impacte de les gotes de pluja, dels canvis de temperatura, de l'erosió solar... i ara, un cop incorporats, serviran d'aliment a l'ingent quantitat de vida, la majoria microscòpica, que també ha estat hivernant al sòl i que es despertarà aviat amb una fam descomunal, tan aviat com la temperatura del seu entorn comenci a enfilar-se.
Les primeres sembres de primavera ja estan fetes. A més dels ravenets, els espinacs i els alls, que no hem deixat de sembrar i plantar durant tot l'hivern, s'hi ha sumat la pastanaga, que és el toc de sortida de la resta de conreus que aniran poc a poc reconquerint l'espai de l'horta. La setmana vinent molt probablement li tocarà el torn a les maduixeres. Enguany hem decidit incorporar una plantada de primavera d'una nova varietat. Segur que ja estareu al cas de com va l'experiment.
D'altra banda, aquesta setmana estrenem un petit espai explicatiu del projecte de conserves del nostre obrador, Escabetxart. Hi expliquem un xic com treballem: matèria primera, tècniques, productes, envasament, etc. Si hi teniu interès podeu accedir-hi anant al web del Parc, i clicant l'apartat Escabetxart. Des de l'obrador, també us volem anunciar que a partir del mes de març farem una petita pujada dels preus de les conserves que elaborem. Mai no agrada dir aquestes coses, però s'han de fer per garantir la viabilitat del projecte. Esperem que sigueu comprensius. La pujada serà variable segons el tipus de producte. Les confitures pujaran menys, i els patés i escabetxos una mica més, en una forquilla entre el 2 i el 6%. Els estem acabant de perfilar, però aniran per aquí:
Patés, escabetxos, xútneis - 4,15 €
Confitures 250 - 4,70 €
Confitures 125 - 3,10 €
Fermentats (xucruts) - 6,30 €
La resta de productes (làmines, begudes, sal amb verdures) mantindran el seu preu.
Apa, bona setmana, salut i bons aliments.
Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada