dijous, 29 de febrer del 2024

Falta una patata pel quilo

Bon dia a tothom!

Els tractors han hagut de tornar a sortir perquè com a mínim un senyor conseller se'ls volgués escoltar. Tant de moviment amunt i avall, sembla que hagi funcionat més per espantar les pluges que amb tant d'èmfasi esperàvem que no pas aconseguir arribar a solucions agroecològiques i amb seny. L'eminència de la nostra zona, l'excel·lentíssima Tramuntana, fa posada en escena en els moments en què menys la demanem. Prou set estem passant com perquè vingui i torni a deixar-ho tot sec. Per acabar-ho d'adobar tot plegat, arribem en aquell magnífic moment en què la majoria dels productes característics de l'hivern aniran dient adéu, i els preuats productes d'estiu encara estan arraulits, amb bufanda i peücs, amb poques ganes de sortir.

Amb tantes situacions adverses (i alguna més que deixem guardada al sarró), potser sí que ens falta una patata per arribar al quilo. Fins i tot un parell ben bo. Tot i això, gaudim de cada dia i de la decisió de posar el joc "en mode": Difícil.

Amb el permís de Sant Josep, data amb la qual molts pagesos de l'Empordà i Balears sembren la patata, nosaltres ja fa uns dies que fem els preparatius. Encara que la mansa ruixadeta ens hagués estat com aigua d'Abril, encara haurem d'esperar una setmana per poder fer la sembrada amb la nostra llavor.

No tenim molt clar, a quin Sant li correspon la poda de les oliveres, i encara menys la de les pomeres, però són dues de les tasques que portem desenvolupant les últimes setmanes. Així mateix, sembla ser que en tindrem per uns dies més. Potser per pagans, o potser perquè anem de bòlit com ja és costum.
Desherbar i collir la gran diversitat de productes de la família dels Allium, acaben sent gran part del nostre dia a dia: ceba tendra, calçots, porros i alls tendres. Tots ben nets, pelats i agrupats en manats esperant totes i cadascuna de les receptes de casa vostra. Ja us podeu imaginar quina flaira que fem...

Nosaltres tornem a la collita per abastir-vos aquests mercats!

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada