Bon dia a tothom !!
Un cop superades les “agulletes” dels primers dies, ja tornem a estar a
tot drap. Recordar com s’utilitzava un tràmec o treure-li la pols
al tractor, han estat de les primeres tasques que ens ha tocat fer.
Durant aquesta parada per festes, teníem la missió de recuperar
forces, energia i pes. Però la més important era la de mirar de
convèncer a la meteorologia del Cantàbric per a que s’estirés una mica
fins arribar a casa nostra, amb l’objectiu d’aconseguir aquella
verdor tan encisadora. La setmana passada vam creure que ho havíem
aconseguit, però bé, amb les precipitacions mai es sap. Ens
quedem mínimament satisfets sabent que vam ser de les zones del
territori que va ploure més. Tot i això, seguim preocupats i creiem
que pot ser necessari que tornem a marxar a veure si aquesta vegada
aconseguim portar-ne més. Què us sembla si tanquem dues setmanetes
més? 😏
Abans de baixar la persiana, posar les verdures en mode hibernació i deixar les gallines a bon càrrec, encara en el 2023, vam tenir temps de fer la sembra d’un abonat en verd. Tot i fer-ho una mica tard, tres de les nostres feixes han estat cobertes de llavors de colze, ordi i veça.
Per què ho fem això ? i per a què
serveix ?
Déu n'hi do, heu començat aquest 2024 molt actius i
curiosos.
Doncs
l’adob en verd és pot fer en diferents moments de l’any, a
nosaltres quan millor ens va és per aquestes dates. La intenció
principal vol ser la d’aportar nutrients al sòl sembrant una
combinació de llavors, cereals o lleguminoses, on l’objectiu no
serà collir-les, sinó incorporar-les al mateix terra quan encara
estiguin en la seva fase vegetativa (encara siguin tendres i no hagin
començat a fer gra). Però a part d’aquesta aportació a nivell
nutricional, amb la sembra d’aquestes plantes de creixement una
mica més ràpid, procurem protegir el sòl dels elements que podrien
provocar erosió i pèrdua de material. Principalment parlem del
vent, ja que les pluges torrencials, com diu ma mare: «Brillant por
su ausència».
Aquestes catifes verdes ens ajudaran a mantenir
les feixes protegides, ben alimentades, a l’hora que activaran la vida microbiana entre d'altres.
Tota aquesta odiessa
conceptual que us hem explicat, serveix per dir-vos que ja hem
començat a veure els primers brots, fet que confirma que ho hem fet
prou bé i que, si el temps ho vol i ens cau algun xàfec més, ho continuaran fent donant com a resultat uns camps ben espatarrants! Ja us penjarem fotografies.
Vinga doncs, bona setmana a tots!
Salut i bons aliments!
Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada