dijous, 18 de gener del 2024

VERDaderament

Bon dia a tothom !!

Un cop superades les “agulletes” dels primers dies, ja tornem a estar a tot drap. Recordar com s’utilitzava un tràmec o treure-li la pols al tractor, han estat de les primeres tasques que ens ha tocat fer.
Durant aquesta parada per festes, teníem la missió de recuperar forces, energia i pes. Però la més important era la de mirar de convèncer a la meteorologia del Cantàbric per a que s’estirés una mica fins arribar a casa nostra, amb l’objectiu d’aconseguir aquella verdor tan encisadora. La setmana passada vam creure que ho havíem aconseguit, però bé, amb les precipitacions mai es sap. Ens quedem mínimament satisfets sabent que vam ser de les zones del territori que va ploure més. Tot i això, seguim preocupats i creiem que pot ser necessari que tornem a marxar a veure si aquesta vegada aconseguim portar-ne més. Què us sembla si tanquem dues setmanetes més? 😏

Abans de baixar la persiana, posar les verdures en mode hibernació i deixar les gallines a bon càrrec, encara en el 2023, vam tenir temps de fer la sembra d’un abonat en verd. Tot i fer-ho una mica tard, tres de les nostres feixes han estat cobertes de llavors de colze, ordi i veça.

Per què ho fem això ? i per a què serveix ?

Déu n'hi do, heu començat aquest 2024 molt actius i curiosos.

Doncs l’adob en verd és pot fer en diferents moments de l’any, a nosaltres quan millor ens va és per aquestes dates. La intenció principal vol ser la d’aportar nutrients al sòl sembrant una combinació de llavors, cereals o lleguminoses, on l’objectiu no serà collir-les, sinó incorporar-les al mateix terra quan encara estiguin en la seva fase vegetativa (encara siguin tendres i no hagin començat a fer gra). Però a part d’aquesta aportació a nivell nutricional, amb la sembra d’aquestes plantes de creixement una mica més ràpid, procurem protegir el sòl dels elements que podrien provocar erosió i pèrdua de material. Principalment parlem del vent, ja que les pluges torrencials, com diu ma mare: «Brillant por su ausència».
Aquestes catifes verdes ens ajudaran a mantenir les feixes protegides, ben alimentades, a l’hora que activaran la vida microbiana entre d'altres.
Tota aquesta odiessa conceptual que us hem explicat, serveix per dir-vos que ja hem començat a veure els primers brots, fet que confirma que ho hem fet prou bé i que, si el temps ho vol i ens cau algun xàfec més, ho continuaran fent donant com a resultat uns camps ben espatarrants! Ja us penjarem fotografies.

Vinga doncs, bona setmana a tots!

Salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada