dijous, 23 de novembre del 2023

Pluja i vent, però cap de solvent

Bon dia a tothom!!


Doncs sí noi, dimarts passat vam tenir la petita alegria de despertar-nos amb bassals al Parc. Això va ser gràcies a una petita, però benvinguda i, a la vegada insuficient pluja. Aquest episodi de sequera que estem patint no ens està posant les coses massa fàcils al sector de la pagesia. La teoria diu, que és a la tardor quan hauria de ser el moment de més humitat i ruixats, però de moment poques gotes veiem caure.

Per altra banda, el que està sent un costum, un cop acabada la "pixarada" que tant ens va il·lusionar, l'endemà va entrar tramuntana... Han estat 24 h de cops de vent, dels quals no hem de lamentar cap dany material greu, però, tant els cultius com el sòl ha quedat ben sec altre cop. Encara que per no veure-ho tot amb mala cara, la gradual baixada de les temperatures ens dona una mica més de marge, davant de les necessitats hídriques de les verdures i el control del creixement de les males herbes.

Per sort nosaltres podem decidir quan hidratar-nos o millor, hidrata-nos i escalfar-nos al mateix temps. Per això mateix volem estimular l'activitat de les vostres olles, tot encenent els fogons a tot drap per elaborar un bon caldo revitalitzador. Aquests primers beuratges que elaborareu seran les pràctiques no remunerades que haureu de fer per tal d'aconseguir fer el "Caldo de Nadal". Però tranquils, nosaltres tenim la solució: no us farem pas el caldo, però sí que us podem oferir la part vegetativa que anirà dins l'olla.

Aquesta inusual tardor, ha fet que tots els cultius arribessin abans i amb unes mides per estar-ne orgullós. L'api té un aspecte immillorable, quan l'any passat acostumaven a ser molt primets. Aquesta temporada ja n'hi ha hagut més d'un/a que en demana la meitat. També dir-vos que de naps, cols, espinacs, bledes, cebes, patates i les nostres delicioses pastanagues, no us en faltaran per les nostres rutines d'entrenament. En cas de no saber si us està quedant bé o aneu pel bon camí, qualsevol dels nostres paradistes que pugueu trobar als mercats i botiga, estaran encantats de provar una tasseta ben calenta de la vostra sopa (aquí ho deixo...).
 

Ja per anar acabant comentar que ja tenim ben encarada la programació de primavera-estiu (sembres i plantacions), alhora, comencem amb els preparatius de la sembra de l'adob en verd i de les podes dels nostres abandonats però mai oblidats fruiters.

 Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada