dijous, 1 de juliol del 2021

No diguis blat...

 L'any passat la collita de patates va ser un desastre total. A primers d'abrils estaven precioses, però les pluges de finals de mes, que van deixar els camps amb un pam d'aigua durant més de 10 dies, van acabar amb la seva promesa de bona collita. Amb prou feina vàrem replegar els mateixos quilos que havíem sembrat. A més, eren petites i lletjotes. Vam aprofitar les més maques, unes poques caixes, per oferir-vos-les. La resta es van quedar a la càmera fins al mes de març d'enguany i les vam aprofitar com a "llavor", per sembrar. Eren ben arrugades i ja començaven a brotar. Si la genètica no fallava, teòricament havien de donar tan bona descendència com si fossin grosses i formoses. I així ha estat. Ahir vam collir mig camp i guaiteu quina abundància:


Amb aquesta feina mai no se sap com anirà un cultiu. Pots esmerçar-te en triar una bona llavor, fer un bon maneig del sòl i els adobs i mimar les plantes tant com puguis, però com ens recorda la dita, mai no diguis blat fins que no sigui al sac i ben lligat! I es queda curta, la dita. Fa uns deu o dotze anys vam tenir una molt bona collita de patata. Tot havia anat sobre rodes. La vam ficar al magatzem ben contents i cofois. A les 3 setmanes teníem totes les patates, totes, corcades. Cap al femer. Des de llavors vam aprendre que les havíem de ficar a la càmera, conservant-les en fred, si volíem assegurar-nos de no repetir l'experiència.

Tal i com us vam anunciar fa un parell de mesos, a partir d'aquesta setmana us oferim productes làctics de la Judit i en Joan de Pasturabosc. Malauradament no disposem dels mitjans per portar-los al mercat, ja que s'han de mantenir en fred, i només en podreu gaudir els que ens feu comanda per dimecres. De totes maneres sempre podeu acostar-vos fins al seu obrador, a Gaüses, a comprar directament les seves delícies. Han començat fa poc amb l'experiència de produir derivats de la llet i de moment tenen pocs productes. Mica en mica aniran ampliant el ventall. Estan fets amb molta cura i cuidant fins el darrers dels detalls. Això es reflexa també en els embalatges. Tots són 100% compostables.

Salut i molt bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada