dijous, 25 de febrer del 2021

Podant les pomeres

Ahir vam començar la poda de les pomeres. Cada any ens fa l'efecte que durant l'hivern tindrem temps de fer moltes coses. Fins i tot algun dia més de descans. La realitat, per contra, ens engalta una carinyosa plantofada any rere any. Vés, què hi farem. Quan albirem un xic de temps per a fer coses diferents, ens emboliquem en projectes nous. Després en sortim escaldats i anem de bòlit. Però són justament aquestes  novetats les que ens donen corda per continuar amb el projecte.

No sé perquè m'he embrancat tant. Deu ser justament perquè ahir vam estar tallant branques?... ;-).  

Deia que ahir vam començar a podar les pomeres. Aviat ja començaran a inflar-se els borrons de flor i llavors és millor no tocar-les gaire. Nosaltres som gent d'horta i els fruiters ens van una mica grans. Tot i que en tenim des de fa anys, mai no han estat tan ben cuidats com ens agradaria. Amb les pomeres ja fa 5 o 6 anys que vam decidir deixar-nos aconsellar per assessors externs. Tot i així no estàvem gaire contents de com estaven responent els arbres al maneig que estàvem fent. Tenim varietats que no són molt conegudes aquí, però tenen l'avantatge de ser molt resistents a malalties com el motejat, amb la qual cosa estalviem una bona dosi de tractaments per a controlar-les. A més, són molt bones de gust i es conserven molt de temps. Potser ha estat aquesta la raó per la qual no hem donat als arbres el tracte que necessiten. Enguany hem canviat d'assessors i de maneig i esperem que anem a millor.

La setmana passada us vaig comentar que dilluns teníem previst de fer el carbonet. Amb la pluja que va caure no poder ser. Si tot va bé, que hauria d'anar-hi, el farem la setmana vinent. El dia 15 de març és el darrer que es pot fer foc. No s'hi val a badar!

Som-hi! Avui ho deixem aquí i anem per feina.

Salut i bons aliments.

Enric

Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada