dijous, 24 de setembre del 2020

Ara toca cargols i llimacs

 Bon dia!

Amb l'arribada de les rosades també arriben els cargols i llimacs. Des de fa ja uns dies, l'àmplia diferència entre la temperatura diürna i la nocturna provoca que cada matinada la humitat relativa s'acosti al 100% i per tant que ens llevem amb els camps i l'herba ben xops. No ens cal tenir cap instrument per conèixer aquesta dada. L'herba molla i els llimacs en són prou evidència. Però aprofitarem les dades de la nostra estació meteorològica per il·lustrar-ho. En el moment que la línia vermella del gràfic que teniu més avall, que indica la temperatura real, s'acosta a la línia verda, que marca la temperatura de rosada, els que treballem al camp ja podem donar per segur que, fins que no escalfi el sol, anirem amb els peus ben molls. Però fixeu-vos en la dada d'ara mateix, a la dreta del gràfic. La temperatura de rosada ha baixat en picat. Ha bufat un xic de tramuntana, deixant l'ambient al 60% d'humitat relativa, i ha baixat la temperatura de rosada a 8,4ºC. Teòricament encara ha de baixar la temperatura, fins cap a les 9 del matí, però esperem que no arribem encara als 8ºC!

Doncs això, que sap greu, però no us estranyeu si us trobeu un grapadet d'aquests invertebrats passejant per les verdures de fulla, especialment per l'enciam, on troben amagatalls perfectes per no ser devorats pels eriçons, gripaus, merles, garses, musaranyes o llangardaixos que sovintegen els nostres camps. 

Aquesta setmana ja començarem a collir les primeres cols. Seran petites, encara, però de ben segur que ens aniran molt bé per als primers brous de la temporada. Hi ha altres petits canvis al nostre catàleg que us trobareu si el repasseu. Encara tenim hortalisses d'estiu, però vés a saber quants dies més en podrem gaudir...

Apa, salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada