dijous, 13 d’agost del 2020

Mosquits i escabetxos

Bon dia!

Enguany hem tingut, i encara ara tenim, l'estiu més mosquiter de tots. Algunes tardes han estat literalment insuportables, amb desenes de mosquits rondant-nos a cadascun. El que sap més greu és veure com s'esplaien amb els que veniu a comprar o a buscar la vostra comanda. Tot plegat ens ha fet decidir a cerca ajuda per mirar de baixar la població d'aquesta minúcia que deixa, sobretot a les parts baixes de les cames, un mal record durant unes quantes hores. És així com hem conegut el Servei de control de mosquits de l'abadia de Roses i el Baix Ter. Tenen un programa de control del mosquits tigre, però també en saben un niu sobre la resta de mosquits. Ens van agafar mostres de la bassa i van instal·lar una trampa per tal de saber quines espècies tenim presents i tenir una idea de la magnitud del problema. El resultat és que tenim una bona diversitat d'espècies: el mosquit comú, el tigre, el modestus i alguns altres que emprenyen més o menys igual, però amb costums lleugerament diferents. Ens han donat un grapat de directrius, algunes de les quals ens són fàcils de compartir amb vosaltres perquè n'han editat uns vídeos molt aclaridors. Ara estem a l'espera que ens arribi un producte biològic per controlar les larves, ja que hi ha llocs com ara les basses que tenim, on no hi ha cap altra manera d'evitar que hi hagin postes d'ous. Si al vostre hort o a casa teniu algun indret on hi criïn i voleu tenir-los a ratlla, podeu fer servir el Bacillus thuringiensis israelensis. Aquest bacteri, que podeu adquirir en algunes botigues de fitosanitaris o per internet, crea una toxina que és mortal per les larves de mosquits. Si el voleu utilitzar, penseu que de bacillus thuringiensis n'hi ha un grapat i que és l'israelensis el que és efectiu contra les larves d'aquestes espècies.

Canviant de tema, a partir d'ara ja no servirem més pa els dimecres. La complexitat dels enllaços per a que ens arribi a temps ha fet que desistim del tema fins que trobem una manera més pràctica per a disposar-ne. Al mercat dels dissabte en continuarem portant.

I per acabar, comentar-vos que hem ampliat la nostra oferta d'escabetxos. Quan ens vam animar a escabetxar verdures, no pensàvem que ho acabaríem fent de gairebé totes. Així, aquest estiu, a més de la pastanaga i l'albergínia, ens hi hem llançat amb la remolatxa, el carbassó i les fesoletes (també anomenades fesolines o mongeta tendra). I espereu-vos...

Salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada