dijous, 5 de març del 2020

La nostra rotació

Bon dia!

Avui va de tema tècnic.

Ja tenim enllestida la programació de conreus de tot l'any. Durant els 18 anys que duem treballant aquests camps, any rera any dissenyar la successió de cultius a cada feixa i la rotacions entre feixes ha estat una tasca que requeria una important inversió de temps. Calia que repasséssim tots les plantades i sembrades dels darrers anys per tal de comprovar que cap cultiu es repetís en una mateixa feixa, o en una feixa on s'hagués conreat una hortalissa que fos sensible a les mateixes plagues o malalties, fins que hagin passats com a mínim quatre anys. Aquesta premissa és bàsica per tal de limitar la propagació d'aquestes plagues o malalties. Tot i que varia lleugerament, fem entre 140 i 160 plantades i sembrades anuals. Aquesta xifra pot donar una idea de la complexitat del tema.

Enguany, amb l'experiència de tots aquests anys i amb una relativa estabilitat de les vendes, hem pogut definir una rotació entre feixes que sembla, si més no a priori, que pot funcionar molt bé i que ens estalviarà un bon grapat d'hores de feina per definir on, com i quan es planten o sembren les 50 espècies i cadascuna de les seves variants que conreem al llarg de tot l'any.

Aquests són els grups de conreu que hem fixat en la rotació:

I aquesta la rotació que hem fixat:


Sóc conscient que no es veu molt bé i que potser costa d'entendre. Si voleu aprofundir en el tema o us interessa algun aclariment, ja sabeu on som!

Apa, quin rotllo, avui...

Molt bona setmana!
Enric

Salut, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada