divendres, 1 de novembre del 2019

Mirant de millorar

Hola!

Avui m'he despistat. No és que ens haguem agafat el dia lliure, però segur que és perquè és festiu. Hem aprofitat per materialitzar el desig que feia mesos que teníem: analitzar i re-ubicar les tasques que fem diàriament en els espais de què disposem actualment, amb la finalitat d'optimitzar-les, és clar. De debò que crec que ho hem aconseguit. Hem anat creixent de mica en mica, adaptant-nos a les necessitats de cada moment i a mesura que ho han permès les circumstàncies. Feia anys que no agafàvem perspectiva per revisar els processos. Potser tot plegat no serà realitat fins a mitjans de l'any vinent: hi ha feina a fer i inversions a assumir, però pensem que valdrà la pena. Ens queda validar la proposta amb tot l'equip i modificar-la o incorporar-hi nous elements. Si entre tots i totes som capaços de millorar-la, seria genial!

El dia se'ns ha quedat curt. La idea era fer el mateix amb totes les activitats del Parc, però a hores d'ara només hem estat capaços de fer-ho en l'aspecte de la producció agrària. Ens han quedat al tinter un parell de coses, com a mínim. D'una banda optimitzar l'espai de cuina de Tasta'l per tal de transformar-lo en un obrador que s'adapti a la normativa vigent i, alhora, sigui pràctic per a desenvolupar-hi les tasques de transformació i envasat de productes del camp. I, per una altra banda, dissenyar l'espai de venda de productes i de recepció de visitants. Per a aquestes dues activitats, finalment hem optat per construir un nou edifici. Val a dir que per aconseguir-ho haurem de navegar  per un periple de difícil predicció, però no serà això el que ens aturi en l'intent, que segur que al final serà reeixit. Ja us anirem mantenint informats.

Aquesta setmana hem incorporat alguns productes al nostre oferiment: els nostres sucs de poma (en baginbox de 3 litres i en ampolla de vidre d'1 litre) i els cítrics (mandarines i taronges). Enguany amb els cítrics hem començat a treballar amb en Joan Andreu de Tortosa. Encara no té taronja i per això aquesta setmana són d'Hortec. La seva finca està en una zona més fresca i ventilada, per això la fruita madura més tard. En aquestes condicions, però, s'aconsegueix un excel·lent equilibri entre acidesa i sucres.

Per acabar una imatge rocambolesca d'ahir en un dels nostres camps. Se'ns van escapar els indiots del seu tancat i es van posar les botes menjant fulles de col... jo també vaig haver de fer-ho, això de posar-me les botes, però no ben bé en el mateix sentit...
 

Salut, Llibertat i República!
Enric
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada