dijous, 15 d’agost del 2019

Polyommatus icarus

Bon dia!

Aquests dies l'horta està plena de papallones. Curiosament algunes espècies les trobem en zones de la finca molt concretes, com si visquessin allà mateix i no es moguessin de casa. No hem descobert ben bé per quina raó. Altres estan per tot arreu. Aquesta, que va fotografiar la Mireia, és una minadora de la fulla de l'alfals i d'altres herbes. Diria que està en el seu millor moment perquè costa no veure'n un bon grapat si t'hi passeges pels camins de casa. En aquest cas està xuclant nèctar d'una flor d'Aloc.


Aquí veiem el revers de les ales. L'altre costat és blau, per això comunament se la coneix com blaveta (segurament es tracta de Polyommatus icarus, però hi ha altres espècies molt similars i assegurar-ho ja és cosa d'experts que, evidentment, no és el cas).

Aquesta setmana comencem la collita de panotxes (capces, panolles o pinyes, segons l'indret) de blat de moro, per a consumir tendres. Enguany en tindrem durant una temporada molt curta ja que normalment en sembrem 4 o 5 cops durant la primavera i l'estiu i enguany només n'hem fet una sembrada. Potser estirarem la collita durant 10 ó 12 dies, depèn del temps que faci.

I per acabar, comentar-vos que ja vam fer la primera plantada de cols, bròquils, bròcolis i col-raves. A més de la primera sembra de naps. Podríem dir, com ho fan uns grans magatzems, que ja és tardor al Parc Agroecològic d'Albons. Els primers fruits d'aquesta plantada els recollirem a primers d'octubre, si el temps acompanya...

Apa, molt bona setmana.
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada