divendres, 23 d’agost del 2019

El sèsam i la confitura

Bon dia!

El bròquil no està florit. Tot just acabem de plantar-lo fa 15 dies. Però el sèsam sí que el tenim ben guarnit de flors. Fins i tot se'n poden veure ja alguns fruits plens de llavoretes tendres. Algunes de les plantes sobrepassen el metre i mig d'alçada. Encara és una incògnita si arribarà o no a bon port, però té tota la pinta que així serà. L'altre tema és com farem la collita i si costarà gaire o no de separar la llavor del resta de la planta. Ja us ho explicarem.


Tornem a disposar d'un elaborat que feia anys que no havíem fet: la confitura de meló amb pastanaga. No som gaire amants del sucre i mirem d'utilitzar-ne el mínim en els nostres productes. En aquest cas només hi hem posat una part de sis. És a dir que conté aproximadament un 16,6 % de sucre afegit, en contraposició al que sovint és fa que és un contingut del 50%. L'altra cosa és que el tant per cent final de sucre sigui superior. Tant la pastanaga com el meló ja porten una gran quantitat de sucres. El meló pota arribar a tenir fins a un 6 - 8 % de sucres propis, entre glucosa i fructosa. En el cas de la pastanaga la xifra pot augmentar fins a un 7 - 9 %, depenent de la font. Vaja, tenint en compte que el procés d'elaboració de la confitura fa que es perdi una part de l'aigua que contenen, entre naps i cols segurament supera els 40% de sucre entre l'afegit i el propi. És molt bona, però s'ha de consumir moderadament ... Sí, ja ho sé, no és la millor campanya de promoció que s'ha escrit mai per afavorir el consum d'un producte, però té la virtut de no amagar res, la qual cosa no és ben bé tendència, si més no de moment.

Per cert, que aprofito per informar-vos, als que vau demanar alvocat per la cistella del dimecres, que finalment ens va arribar ahir i per això no us el vam poder servir. Els vam esborrar de les vostres comandes.

Fins aquí hem arribat. Que tinguem tots plegats una molt bona setmana.
Endavant!

Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada