dijous, 1 d’agost del 2019

Paisatges encreuats...

Bon dia!

Fa encara no un mes van venir un equip de la televisió d'Olot a gravar un programa per la xarxa de televisions locals. El programa es diu "Paisatges encreuats". Aquest en concret parla de la plana de l'Empordà. No va ser gaire estona. El capítol dura més de 30 minuts, però sortim al principi, al minut 3, després de la presentació. Si ens voleu veure podeu fer-ho visitant el web d'olotTV directament en aquest enllaç.

D'altra banda ahir vam començar les trobades de cançó improvisada que cada dijous del mes d'agost, excepte el dia 15, farem al Parc. Va ser un èxit de convocatòria. Ens ho vam passar molt bé! Si us hi voleu afegir, n'estarem encantats. Normalment ho farem a partir de les 7, però la setmana vinent començarem a les 6 perquè molts no ens volem perdre les "Cançons aspres i de mala petja" que ens oferirà cap a les 8 en Jaume Arnella al Museu de la Mediterrània de Torroella.

Del camp us he d'explicar algunes circumstàncies. Fa unes setmanes, quan feia aquella calorada de primers de juliol, ens vam deixar el reg de les tomateres obert durant moltes hores. Van rebre tanta aigua que van quedar inundades durant hores. L'aigua va anar pujant de temperatura (són dins l'hivernacle) fins al punt que va mig bullir les arrels. Les plantes van patir molt. Algunes es van arribar a morir i la majoria es van engroguir i van perdre la flor. Ara s'han anat recuperant, però tenim molt poca collita de tomata Ligúria i encara menys de rodona. Hem hagut de cobrir algunes comandes amb Montgrí i Cor de bou de La Coromina, els veïns que també conreen en ecològic. Tot just ara comencen a madurar les tomates bombeta, aquelles més allargades i que tenen molta polpa i menys suc. Ben aviat crec que tindrem prou quantitat de totes les varietats per cobrir les comandes.

D'altra banda enguany hi ha una part de la ceba que se'ns ha cuit. Literalment. Les estem triant amb tota la cura que podem, però és possible que se'ns n'escapi alguna. No passeu ànsia per dir-nos que alguna us ha sortit malament, us la repondrem, faltaria més!

Una altra curiositat d'enguany és que el pebrot italià està llevant molt poc. Aquesta setmana ja us en vam servir una mica menys a cadascun dels que en vau demanar. Esperem que aguantin la flor i segueixin produint com ho fan normalment.

Les pebroteres de pebrots per escalivar estan fantàstiques, però els pebrots segueixen sense posar-se vermells... diria que en poc més d'una setmana haurien de començar a madurar.

Per acabar i canviant de tema. A partir d'aquesta setmana i mentre duri l'estiu o fins a finals d'existències, entre els elaborats del parc també us oferim orxata de xufla. Evidentment feta amb les nostres xufles, vaja, amb les que ens van deixar els talpons! Porta una mica de sucre, 50 g per litre, però si us agrada més dolça (la recepta que no seguim parla de 80 g per litre), sempre li podeu afegir.

Apa, ja n'hi ha prou de tanta lletra!

Bona setmana i mooooolta sort.
Enric.
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada