

En aquesta època de l'any el camp està tan accelerat que se'ns fa impossible abastar tot allò que voldríem. Tenim una llista tan llarga, que manegar les prioritats es converteix, cada dia, en una tasca ineludible. Per sort nostra, vivim en un clima temperat i l'estiu dura només tres mesos.
Dimecres vam acabar la collita de la patata. Enguany no ha estat gaire bona. Vam sembrar gairebé el doble que l'any passat i n'hem recollit poc més de la meitat. Segurament hi han influït diversos factors, però és possible que un d'important hagi estat l'ús de llavor pròpia. Ja està provat i no cal que ho repetim. Ara podeu triar entre cinc varietats de patates, tot i que l'Àgria està a punt d'acabar-se.
Aquests són les característiques i usos que aconsellen per a les diferents varietats, tot i que hi ha qui opina diferent:
- Monalisa, de carn grogenca . Molt versàtil. Fregides absorbeixen poc oli i cuites no es trenquen. Són bones per enfornar.
- Kennebec, de carn blanquinosa. Serveixen per tot, sobretot per coure, rostir o utilitzar en guisats.
- Red pontiac, vermelloses per fora i de carn blanca. Les millors per coure i les que millor aguanten la refrigeració.
- Àgria, de carn groga. Ideal per a fregir.
- Violeta, de carn blavosa. Molt mantegoses i riques en antioxidants. Bones per coure, fer al vapor, al forn o fregides.
Bona setmana.
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada