dijous, 25 d’abril del 2019

Ara va de debò!

Molt bon dia!

Ja són aquí aquelles setmanes que comença tot a espigar-se (a fer flor) i comencem a quedar-nos sense els productes que han omplert els camps durant l'hivern i principi de primavera. La natura té això. És època de flors per una gran part de les plantes silvestres, però també ho és per una bona colla de les plantes conreades. Les pastanagues, els porros, les remolatxes ... multitud de conreus han començat a mobilitzar-se per produir la llavor que assegura la seva descendència. En conseqüència anirem veient com van desapareixent del nostre catàleg.

Malgrat els nostres esforços per a fer coincidir el final d'un cicle i el principi del següent, poques vegades ens en sortim. Les condicions meteorològiques hi juguen un paper important en aquest sentit i amb un principi d'any amb els camps xops durant tantes setmanes, la cosa se'ns ha complicat més que de costum. Generalment estem de quatre a sis setmanes sense aquests productes o demanant-los a companys que estan en climes més benignes o que, simplement, en saben més que nosaltres. Aquest any serà més a prop de les 6 que de les quatre, tot i que també despèn del temps que vagi fent. Si pugen aviat les temperatures i els dies assolellats es van succeint sense tanta mandra, afavorirà el creixement del que ja tenim plantat i es reduirà el temps.

Avui ja arriba planter de pebrots, albergínies, cogombres, carbassons, mongetes, melons, síndries i alguna coseta més. Apa, tot de cop. I els camps encara són ben molls de les darreres pluges. Sort d'aquest ventot de migdia que ha emprenyat pràcticament tres dies seguits. Ha eixugat els primers centímetres del sòl i ens ha permès escatar tot el que tenim als camps. Ara cal esperar encara ben bé quatre o cinc dies més per que la terra estigui en aquell grau de saó que ens agrada. Llavors ja podrem deixar els camps a punt de caramel per a rebre dignament tot el planter.

D'altra banda, com molts ja sabeu, fa temps que intentem fer amb cavall algunes de les tasques que encara estem fent amb eines motoritzades o manualment. Fins ara no ens n'hem sortit. Ni el cavall ni nosaltres tenim la formació suficient per encarar el tema. I encara més important, no disposem de prou temps per a dedicar-hi. Tot i així el tema ens interessa molt i vam proposar a l'IAEDEN-Salvem l'Empordà, la realització d'una jornada sobre tracció animal amb una persona que fa anys que realitza moltes de les tasques del camp amb cavall. Finalment la proposta s'ha materialitzat amb una sortida a casa d'en Ricard Huguet a les Casetes, prop de Sant Pere de Ribes.
La jornada és oberta a tothom i gratuïta. Us hi apunteu?


Bona setmana i bons aliments!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada