dijous, 7 de febrer del 2019

Època de vaques magres


Hola!

He repetit fins fer-me pesat que les pluges de l'octubre ens havien afectat greument ja que no vam poder fer les sembres i plantades que hi havia previstes. A partir d'ara és quan se n'estan notant més els efectes. Tenim poca varietat de productes propis i hem de tibar de productes d'altres pagesos de lluny ja que els més propers estan igual que nosaltres. A més, bona part dels productes que ens queden al camp han sobreviscut a unes ventades i temperatures que no són precisament afavoridores.

Això fa que algunes coses que us servim no tinguin la frescor i l'aspecte que ens agradaria. En aquestes condicions, l'oferiment que us fem quedaria molt minvat si al nostre catàleg només hi hagués allò que tenim en les millors condicions. Som conscients que compreu sense veure el producte, a no ser que vingueu al mercat, i per tant us hem d'oferir la millor qualitat possible. Creieu-me que això ho tenim molt present, però som on som, no podem fer-hi res, i ben bé fins a finals del mes de maig, amb les primeres collites de primavera, no veiem la manera de capgirar aquest tema.

Els dies s'allarguen i aviat es començarà a notar que les plantes es mobilitzen. Tots els anys, des de mig novembre a mig febrer, la gran majoria dels conreus que són al camp pràcticament no creixen. Les baixes temperatures i les escasses hores de sol són poderosíssims limitants. Enguany mirarem d'avançar-nos, sense fer gaire bestieses. Ja tenim aquí planter de pèsols i faves i, a primers de la setmana vinent, ja farem la primera sembra d'espinacs. Per conreus com la tomata, tot i ser dins l'hivernacle, encara hem d'esperar un mes més per posar-nos-hi.

En relació amb el que us oferim, aquesta setmana hem afegit dues noves varietats de patata que ens ha portat en Lluís de Llívia: l'Àgria i la Violeta. De Monalisa ja no en té, però l'Àgria és molt bona alternativa per fer patates fregides, rostits i plats similars. La patata Violeta és una curiositat i en tenim molt poca. Si teniu previst tastar-la, no us espereu gaire.

Els productes de producció pròpia que tenim en millors condicions en aquests moments són: all tendre, calçot, canonges, carbassa, enciams, pastanaga, porro, remolatxa i, encara, tomacó.

Passeu molt bona setmana!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada