dijous, 16 d’agost del 2018

Ja es tardor a l'horta d'Albons

A l'horta de casa nostra, que també és la vostra si mengeu del que us oferim, els conreus d'estiu van deixant pas als de tardor i hivern. Sempre anem com els grans magatzems, que els hi arriba la següent estació quan encara falten unes quantes setmanes. Recordeu allò de "ja és primavera a ..." quan encara fa un fred que espanta? Doncs això.

Anem aixecant les primeres plantades de síndria i meló per a poder disposar d'espai per a les sembres d'espinacs, de naps, de ravenets, ... Les primeres cols, els primers bròcolis i els apis ja estan creixent a bon ritme, com correspon a l'època, però encara ens falten unes quantes plantades per a poder cobrir tot l'hivern i la primavera. Els propers dos mesos són crucials per a continuar oferint-vos aquests productes fins al mes d'abril. Més enllà de finals d'octubre ja gairebé no hi ha moviment de sembres i plantacions, a excepció dels espinacs, els alls i les cebes. La resta de verdures han d'estar ja plantades. Fins i tot les que es colliran al mes de març i abril, moment en el qual retornarà l'activitat de sembres i plantacions. Sobta parlar d'això quan encara estem a més de 30ºC, però les plantes requereixen de tot aquest temps per a créixer i estar al punt.

Les pebroteres estan impressionants i crec que en tindrem fins les primeres glaçades
 En un altre ordre de coses, aquesta setmana hem decidit de no collir més cogombres. Enguany ens n'han sortit molts d'amargants. No sabem si ha estat les altes temperatures o que hem fet alguna cosa malament. Tot i que hem tractat les plantes com sempre, el cas és que no ha estat un bon any pels nostres cogombres. A partir d'ara us els servirem de l'Oriol de Vilana, a tocar de Bescanó. Allà el clina és més fresquet i, en principi, no haurien de sortir-ne d'amargants. Ja ens ho direu.

D'altra banda, segurament també degut al binomi calor i humitat, després de les darreres pluges la fulla de la pastanaga ha quedat totalment malmesa. Durant les properes setmanes només us podrem oferir pastanaga a granel. Tal i com estan les fulles ens és impossible fer-ne manats.

I res més. Recordar-vos que encara podeu gaudir d'un àpat a Tasta'l fins al diumenge 26, dia en que tancarem la temporada. I també que queden dues sessions de "la Terra agombolada", visita guiada i musicada amb tast de productes i demostració de feines amb cavall; i per als que tingueu mainada, el taller familiar "Fem sonar la natura", on aprenem a treure so d'herbes, plantes i arbustos que trobem pels nostres camps.

Imatge de "La terra agombolada"

Fins aviat!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada