dijous, 23 d’agost del 2018

Calçots collits, calçots plantats

Bon dia!

Estrany parlar de calçots el mes d'agost, oi? Doncs és un conreu amb prou activitat durant aquest mes com per a parlar-ne per què curiosament és cull i es sembra durant aquest mes. És cull? direu. Doncs sí, es cull!

Ja he explicat altres vegades que el calçot no és més que una ceba grillada. Una ceba poc agraciada en l'estat sec ja que és molt forta de gust, bastant fibrosa i es conserva molt poc. El cicle del calçot sorprèn als que no el coneixen. Nosaltres generalment hem comprat la ceba seca i l'hem plantada al camp, així, tal qual, fent una renglera de cebes que anirem colgant a mesura que va creixent.

Enguany ens hem atrevit a fer una part més del seu cicle de cultiu. Vàrem plantar planter petit el mes d'abril, com si de qualsevol altra ceba es tractés. Fa un parell de setmanes les vam collir, les cebes, i tot just ahir vam començar la plantada. Per entendre millor el que us vull dir, us passo una imatge de la Fundació Miquel Agustí.  Si premeu sobre la imatges podreu veure-la amb més detall.


L'any vinent guardarem llavor i ens atrevirem amb la sembra. Tancarem el cercle del cicle!

D'altra banda, i per acabar, aquesta setmana us ampliem substancialment l'oferiment de fruites de producció pròpia. Hem afegit les figues (blanques i negres), les prunes clàudies i els gínjols.

Vinga som-hi!
Que tingueu molt bona setmana.

Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada