dijous, 26 de juliol del 2018

L'hort I+D


Aquestes són setmanes ben intenses al camp. Ja estem collint pràcticament tots els productes d'estiu, ara hem començat amb la carbassa i només ens queden pendents la panotxa de blat de moro tendre, el pebrot vermell, la mongeta del ganxet i, ja cap a finals de l'estació, el moniato i la xufla. Però és que, a més, avui ens arriba planter de verdures de tardor i hivern: cols vàries, bleda i bròcoli. Apa! Anar fent que tot distreu.

Avui seré breu, justament per això de que ja tenim prou feina al camp i també hem de dedicar una estona a la família i a cuidar-nos una mica. Us deixaré unes imatges del nostre hortet I+D que hem encetat enguany. 

La primera correspon a una mongeta per fer seca. De fet es tracta de "frijoles" de Sud Amèrica, fets de llavor vinguda directament de Xile. Fixeu-vos com una mateixa varietat fa plantes amb flors de dos colors. Quin plaer veure que la uniformitat encara no ha colonitzat totalment el món.

La segona és d'un dels exemplars de gira-sol gegant de llavor de l'associació Esporus (www.esporus.org). De moment fa gairebé quatre metres. És espectacular com una tija crescuda en tres mesos és capaç d'enfilar-se fins a aquesta alçada i aguantar el pes del cap.



Aquesta darrera imatge correspon a un depredador habitual dels nostres camps. Malauradament només tenim dos arbres de nectarina i no us la podem oferir al catàleg, ja que no n'hi hauria per tothom. Però en durem unes miques al mercat de Palamós. Si hi passeu demà a primera hora, potser la podreu tastar.

Bons aliments i bona setmana.
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada