divendres, 13 de juliol del 2018

Cercant eines de tracció animal

Bon dia!

En la nostra cerca per a trobar eines per al treball amb tracció animal, fa uns dies vam anar a visitar en Josep Casadellà, de Gualta. En Josep té una mena de museu que ha anat fent recollint estris i peces de diversa procedència. Es tracta de material bàsicament lligat a feines del camp, tot i que també en té que tenen relació amb altres oficis que, avui dia, han abandonat les eines fetes a mà i s'han industrialitzat. La visita va ser molt interessant i alguns dels artefactes que té són realment excepcionals. Ens va donar quatre indicacions per a continuar la nostra cerca d'eines i un parell de consells per a "negociar" amb els que troben coses a quatre duros i les volen vendre a vint.

Des d'aquí vull donar les gràcies a en Josep pel seu temps i les seves explicacions.



Hem començat una campanya de difusió dels nostres productes. Amb el pas dels anys i la recent incorporació del nostre company Oriol, hem aconseguit millorar la producció i ens trobem que disposem de més producte del que actualment estem servint. A banda d'incrementar el número de cistelles, el nostre objectiu en aquest sentit seria aconseguir una parada al mercat de Torroella de Montgrí. Malauradament les parades van molt buscades i la majoria són d'intermediaris que les traspassen en bloc amb parades d'altres mercats, els camions o furgonetes i altres materials. Tot plegat fa que tinguin un preu que se'n va de mare. En resum, que aprofito per demanar-vos que si sabeu d'algú que pugui estar interessat en els nostres productes, doncs que li feu saber que existim.


I acabo amb una imatge, un recordatori i una alegria. La imatge la teniu aquí sota i és d'unes flors de lufa o fregalls. Es tracta d'un dels conreus nous d'enguany. És una planta que, pels que no la conegueu, produeix una mena de carbasses allargades que convenientment assecades, s'utilitzen com a esponges. Ja us en passaré unes fotos quan estiguin en aquest estadi. De moment n'hem fet per casa. Si va bé, l'any vinent també us n'oferirem en el nostre catàleg.


El recordatori és que no oblideu que aquest diumenge fem la jornada de portes obertes.




I finalment l'alegria: Ja comencem a collir xíndries! potser estaran una mica justetes de maduració, però són les primeres i nosaltres ja les trobem boníssimes.

Fins aviat!
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada