dijous, 19 d’octubre del 2017

Carotens i torrons

Hola!

Avui començaré per les penúries i miraré d'anar-me engrescant, que bona falta ens fa a tots plegats.

Ahir a primera hora de la nit vam tornar a rebre la desgraciada visita de la calamarsa. Dos cops aquest any. Sortosament va ser poca estona i molt barrejada amb aigua. Però tot i així va foradar espinacs i enciams, entre d'altres coses menys sensibles. Això sumat al fet que tot el dia ha sigut gris i plujós, pot haver provocat que les ferides ho tinguin magre per cicatritzar. Veurem com va en els propers dies.

La setmana passada vaig deixar una pregunta a l'aire. El color carbassa de moniatos, pastanaga i carbasses. Sembla, si no vaig errat, que es deu a la riquesa en carotens d'aquestes arrels i aquest fruit. És fàcil de recordar-ho: carotè ve del llatí carota, que no cal explicar gaire a quina arrel es refereix. Els carotens són els precursors de la vitamina A, molt important per al creixement, el sistema immunològic i la vista. A més també són antioxidants.

Passant a una altra cosa. Estem molt contents de l'acollida que han tingut els aranyons. Se m'acut que, en uns mesos, podríem fer un tast de patxarans per gaudir del ventall de subtileses aromàtiques que pot donar aquest licor segons les peculiaritats de cada "elaborador". Ja ho anirem perfilant, això.

I per acabar, dir-vos que enguany hem pensat en oferir-vos torrons ecològics. Ja els teniu penjats al catàleg. Són torrons artesanals elaborats per per la Montse i la Marta, de Massaxuxes. Podeu veure més detalls al seu web: https://www.massaxuxes.com/

Bona setmana!

Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada