dijous, 12 d’octubre del 2017

El color carbassa

Continuem amb les darreres plantades de la temporada. Aquesta setmana ja hem fet els alls, una altra sembra d'espinacs i avui comencem a omplir els hivernacles amb ruca (més coneguda com a rúcula), bleda i enciams per tenir-ne durant l'hivern.

La feina al camp es va alentint. Malgrat que el temps és encara suau, el sòl es va refredant perles nits més llargues i les mullenes matinals. El creixement mandrós de les herbes que "envaeixen" els camps i l'escassetat de pluges durant aquestes setmanes fanmolt més fàcil la tasca de mantenir-les a ratlla. L'any passat, a partir dels primers dies d'octubre, va ser molt complicat el maneig dels cultius. La pluja abundant i les poques ganes de bufar de la tramuntana, ens van fer passar la tardor i l'hivern més desagradables que recordo a nivell de feina. Plantades senceres podrint-se, dies i dies (...setmanes, per no dir mesos ...) de collites enfangades, impossibilitat de sembrar o plantar res... És ben boig això del temps! Fins a quin punt pot arribar a afectar la nostra feina i la nostra economia! Tampoc és que sigui res de nou, però ho comparteixo per que de vegades, quan hi penso, encara em sobta.

Aquesta setmana reapareixen els col-raves al nostre oferiment. Les cebes de Figueres, que les darreres setmanes les compràvem a Hortec, durant un temps seran de la Montse Miralles de Santa Pau.

Poca cosa més de novetat. Estem a l'espera que arribin els bròquils, bròcolis i cols.

I per acabar una curiositat i una pregunta. Enguany ens hem adonat que tenim una gran abundància de productes, tots ells, de color carbassa: moniatos, pastanagues i carbasses. Sabeu quines qualitats comparteixen i què els dóna aquesta característica?

Apa, si en teniu ganes, ja us he donat feina. ;-)

Bona setmana!

Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada