dijous, 25 de maig del 2017

L'espectacle de cada dia

Bon dia!
Seguim amb un any de contrastos: glaçades darrerenques i calorades primerenques. A veure on ens duu tot plegat. De moment em fa l'efecte que les collites s'avançaran.

Encara som al maig i ja es poden veure les primeres flors de síndria i meló. Normalment no comencem a collir-ne fins la darrera setmana de juliol, però si el temps es manté en aquesta tònica, jo diria que no passaran pas dos mesos abans de poder-ne collir.

El mateix passa amb altres conreus. Pebroteres i alberginieres encara no estan florides, però fan molta patxoca. Sovint per aquestes dates amb prou feines han començat a treure un parell de fulles noves. Lles mongeteres, per exemple, ja van ben guarnides amb un munt de petits fruits que pengen com arracades. Les carbassoneres, veïnes de l'alfàbrega, tenen tanta flor com fulles. Algunes fins i tot més flors que fulles.

Tot plegat un espectacle.

La setmana vinent torna en Samba. Enguany serem 4 persones, fins a l'octubre, tenint curs de l'hort. Estem augmentant la diversitat de plantes que conreem. Fins i tot ens hem tornat a proposar produir una part de la llavor que utilitzem. Aquí teniu una mostra dels calçots florits, en menys d'un mes tindrem la llavor a punt per sembrar, tot i que caldran un parell d'anys per tal que ens puguem menjar algun calçot fill d'aquestes flors.

Imatge inserida 1
I, tot i que podria seguir enrotllant-me, ho deixo aquí que se'm fa tard.
Molta sort i molt bona setmana.
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada