dijous, 1 de desembre del 2016

Primera gebrada de la temporada

Ahir ja vam tenir la primera gebrada de la temporada. Tots els camps eren ben blancs. Ja feia dies que rondava, però els cels ennuvolats no la van deixar caure fins ahir, el primer dia radiant en setmanes. Com que les plantes ja s'ho estaven ensumant, no ha fet gens de mal, fins i tot sembla que les pebroteres, que és la planta més sensible que tenim ara a l'hort, va aguantar. Veurem aquest matí, quan vagi clarejant, si s'ha repetit el panorama i si els pebrots han continuant resistint.

Ja fa dies que us oferim calçots, però ha sigut aquesta setmana que hem fet la primera collita important (1.500 unitas per començar). I és que el Grids, del Molí de l'Escala enguany ha tornat a triar els nostres calçots per als seus menús de calçotada, que comencen justament aquest cap de setmana. O sigui que si us fa mandra cuinar-los, ja sabeu on els podeu tastar. Encara que us surtin una miqueta més cars ... 😉

En quan a l'activitat a casa nostra, aquesta setmana hem refet el teulat del galliner. El vam fer fa més d'una desena d'anys, quan encara ens calia fer moltes inversions i els recursos eren escassos. Vull dir que es va fer amb materials molt econòmics i, conseqüentment, de vida més aviat curteta. De fet encara ha durat prou!, tot i que els dos o tres darrers anys el vam haver de tenir apuntalat ja que la biga central anava cedint. Encara ens queden un parell de dies de feina. Per els que encara no ens heu visitat, es tracta d'una petita construcció feta amb bales de palla recobertes amb morter de calç i té una teulada de fusta coberta amb butil sobre el qual hi ha terra vegetal on hi creixen les herbes. Quan estigui totalment acabat ja us faré arribar una foto.

Un altra tema que us volia introduir és el de les nostres vacances. De moment sabem quan les comencem, però encara no sabem el dia exacte que les acabarem. Això sí, màxim seran tres o quatre setmanes. Les comencem el mateix dia de Nadal, de manera que el dia 24 encara serem al mercat de Palamós. En quan a les cistelles i la botiga, el darrer dia serà doncs el 20 de desembre. Tant aviat com tinguem clara la data de tornada us ho diem.

Aprofiteu aquest dissabte que sembla que diumenge tornen a venir pluges.

Bona setmana i bons aliments!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada