dijous, 17 de novembre del 2016

Quan una cosa s'acaba, sempre en comença una altra ...

Aquesta setmana ja ens podem acomiadar, fins l'any vinent, de les tomates; i és molt probable que el proper comiat sigui per les albergínies i el pebrots. Tenint en compte que som a mig novembre tampoc tenim motiu per queixar-nos.

De moment no us podem oferir gaires coses noves de casa nostra. Els bròquils i bròcolis estan apunt d'esclatar, però fins ara es resisteixen a fer-ho. Els alls tendres van creixent, però encara justegen massa per servir-vos-els.

Amb el que ja podeu comptar és amb els calçots. Si bé no són tan allargassats com ho seran més endavant, sí que tenen ja una bona mida i son extraordinàriament tendres i melosos. També aquesta setmana encetarem nou camp de pastanagues. que us podrem servir amb fulles, i nou camp d'espinacs, menys foradats pels cargols que els darrers que hem tingut.

D'altra banda ens arriba de valència el caqui macerat. Aquest caqui, a diferència del més clàssic, té la polpa dura i es menja com si es tractés d'una poma. En realitat és el mateix fruit, però s'ha collit en un punt de maduresa anterior i ha seguit un procés en un ambient alcohòlic que li ha fet perdre la seva astringència natural. No us preocupeu que malgrat aquest procés el caqui no conté gens d'alcohol i està boníssim.

En un altre ordre de coses, aquesta setmana hem estat arremolinant l'espai de neteja de les verdures, que portava amb els totxos a la vista des que el vàrem fer, fa gairebé 10 anys. Ja ha quedat llest per pintar durant les properes setmanes. Per sort sempre arriba un dia en que alguna feina pendent s'acaba...

Bons aliments i molt bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada