dijous, 12 de novembre del 2015

Ara sí que si

Ara, si teniu encara alguna tomata de les nostres per casa, ja us en podeu acomiadar fins l'any vinent. Aquesta setmana les plantes han fet figa i ja no donen més de si.

I quan una porta es tanca, unes quantes més estan esperant a ser obertes. I vet aquí, la setmana vinent ja tindrem taronja, i kiwis, i aranja, i poma golden un altre cop, i ravenets, i calçots, i canonges ... i pastanaga a manat!

Poques són les setmanes que us podem oferir tantes novetats. D'entre totes potser la més destacable són els calçots. Més que res pel fet que encara anem en màniga curta (a migdia a l'hort fins i tot en pantalons curt!). Diumenge passat nosaltres ja ens vam estrenar i, tot i que la calor d'aquestes darreres setmanes ha fet que creixessin molt ràpid, us podem dir que estan deliciosos ... si us agraden els calçots, es clar.

D'altra banda, com cada any, us recordo que els kiwis són acabats de collir i que cal posar-lo amb pomes, si potser dins una bossa, per tal que madurin més ràpidament. Si no ho feu, trigaran un mes en estar al punt. Els convencionals fan un procés similar, afegint-hi etilè en les càmeres de maduració.

Que passeu un bon estiuet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada