dijous, 29 d’octubre del 2015

Agermanament transfronterer

Ahir vam tenir una reunió amb el consell comarcal del Baix Empordà i el Civam-bio (associació de productors ecològics de la Catalunya nord). El Consell comarcal ens ha ofert una subvenció per crear sinergies entre el sectors de la producció agrària ecològica de l'Empordà i del Llenguadoc-Rosselló.

Aquestes són les propostes que van sorgir de la trobada:

1- Visita organitzada a diferents empreses comercialitzadores de productes ecològics del mercat de Saint Charles ("mercabarna de Perpignan", salvant les diferències). En especial en les que els productors tenen una forta presència.
2- Jornada de reflexió sobre la possibilitat de crear un distintiu de producte ecològic i local conjunt per a la zona de l'Empordà i el Rosselló.
3- Cap de setmana gastronòmic a l'Empordà amb el tema central del producte ecològic i de proximitat (no, o de proximitat, sinó les dues coses...).
4- Visita i taller de formació a "Agrumes Bachès", planteraires de cítrics al Conflent, que treballen exclusivament amb cítrics resistents a baixes temperatures (fins a -11ºC!)
5- Edició d'un vídeo de promoció dels productes ecològics locals i de petit productor, amb idea de personalitzar-lo posteriorment amb uns segons del productor que ho vulgui per tal de promocionar els seus propis productes. 


Si teniu alguna idea serà benvinguda!

En un altra ordre de coses, aquesta setmana afegim el nap negre al catàleg. Com encara no ha fet gaire fred, el color negre no és intens i alguns surten bastant blanquinosos, però n'hem menjat i us puc assegurar que estan deliciosos.

També ahir vam estar sembrant ordi com a adob en verd. Tot i ser una pràctica molt recomanada en agricultura ecològica, sovint no s'aplica als camps d'horta. Es tracta de sembrar alguna espècie que sigui d'una família poc comú en els conreus que usualment es facin i que tingui un creixement important. Tot plegat amb el principal objectiu d'incorporar-lo al sòl, quan tingui una bona massa verda, per tal de millorar l'estructura d'aquest sòl i activar la seva vida microbiana, que és en bona part responsable de la fertilitat d'aquest sòl. Ja us enviaré algunes fotos de com va el procès de creixement i incorporació.

Per avui ja es prou. Gràcies pel vostre interès si heu aguantat fins a aquesta línia!

Molta sort i bona setmana




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada